BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başkandan ölen hemşehrilerine çağrı!

Türkiye'nin en tenha kenti olan Bayburt'ta belediye başkanı çağrı yaptı: Diriler gelmiyorsa ölüler gelsin!

Abone ol

Türkiye'nin en tenha kenti Bayburt'ta Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, hemşehrilerine "Baybut'a dirileriniz gelmiyorsa bari ölülerinizi getirin" çağrısı yaptı.

"Biz mezar yerinden, defin işlemlerinden para almıyoruz. Diyoruz ki cenazelerinizi Bayburt'a getirin, biz onlara gözbebeğimiz gibi bakarız, dualarını ederiz. Nasip olursa Şehit  Osman Tepesi'ni de tamamen ağaçlandırıp mezarlık olarak düzenleyeceğiz" diyen Polat, il dışındaki Bayburtlular'ın böylece hiç değilse mezar ziyareti çin yılda 1 kez Bayburt'a geleceğini ve iç turizminin hareketleneceğini savundu.

GÖÇ SANCISI...

'Türklerin Anadolu'daki en eski yerleşim yeri' olarak tanınan Bayburt'ta, kent merkezinde 32 bin 100 kişi yaşıyor. Aydıntepe ve Demirözü ilçeleriyle birlikte toplam 74 bin 710 nüofusa sahip Bayburt, TÜİK verilerine göre Türkiye'nin nüfusu en düşük kenti ve sürekli olarak göç veriyor. Bayburt'ta doğup İstanbul'da yaşayanların sayısının da 117 bin dolayında olduğu sanılıyor. Selçuklu ve Osmanlı döneminde kültür merkezi olan Bayburt, kalesi, saat kulesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri'ye tanınıyor.