BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.412,29
HABER /  GÜNCEL

Başkana büyü yaparken yakalandılar

Belediye Başkanının odasının kapısında yapışkan bir madde bulundu. Güvenlik kamerası her şeyi ortaya çıkardı.

Abone ol

Didim'de iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan CHP'li Mümin Kamacı, kendisine ve yardımcılarına 'Domuz Büyüsü' yaptığı gerekçesi ile belediye çalışanı iki bayanın işine son verildiğini açıkladı.

İşten atılan bayanlardan Fatma Eryürek ise kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ederek, bahse konu güvenlik kamerası görüntülerinin Didim halkına izletilmesini istedi. Ayrıca Belediye yetkilileri domuz büyüsü yaptığını iddia ettikleri bayanlara ait olduğu ileri sürülen güvenlik kamerası görüntülerini basın mensuplarına da vermediler.

BAŞKANA BÜYÜ YAPARKEN KAMERA ÇEKTİ

İddiaya göre Didim Belediyesi'nde çalışan 2 bayan Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve yardımcılarını büyü yapmak için öğlen tatilinde makam odaların kapılarına domuz yağı sürerek büyü yaptılar. Yine iddiaya göre yerlerin ve kapılan kayganlaşması ve silinmesine rağmen kapıların ve çeşitli yerlerin temizlenmediğini gören belediye çalışanları güvenlik kamerası görüntülerini geriye dönük izlediklerinde Fatma Hatuk Eryürek ile Ayşegül Menderes adlı belediyede çalışan iki bayanın kayganlaşan yerlere bir şeyler sürdüklerini gördüklerini belirttiler.

Kendisine ve yardımcılarına büyü yapıldığını iddia eden Didim Belediye Başkanı Kamacı haftalık düzenlediği basın toplantısında "Yapılan bu olay belediyemizin güvenlik kameralarıyla tespit edilmiştir. Bu kişiler ne amaçla buraya girdiği öğrenildikten sonra Disipilin Kurulu kararıyla işlerine son verilmiştir" dedi.

BİZİ İŞTEN ÇIKARAMAZLAR

[PAGE]



İŞLERİNE SON VERİLDİ

Kurulu'nun verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Mümin Kamacı, "Fatma Hatuk Eryürek ve Ayşegül Menderes adlı bayanın işine son verildi. İşten çıkarılma nedeni ise öğle mesai arasında Belediye Başkanlığı makamına girerek benim oturduğum makamının koltuklarına ve ayrıca Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Karaoğlu'nun makamına ve kapılarını bir şeyler sürdükleri ve araştırdığımızda ise sürdükleri şeyin domuz yağı olduğu ve büyü yapmak amacıyla buraya girdiklerini öğrendik. Bu olayı yaptıkları belediyemiz güvenlik kameralarınca tespit edilmiş bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi. Büyü olarak adlandırılan olayı gülünç ve komik bulan Başkan Kamacı "Artık çay ocaklarına dair kamera koyma niyetimiz var. Bu tür olayların arkasından öldürülme olayları dahi çıkabilirdi, bu nedenle tedbir alacağız" dedi.

BİZİ İŞTEN ÇIKARAMAZLAR

Konuyla ilgili olarak işten çıkarılan Fatma Hatuk Eryürek işten atılmasıyla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında "Bizler devletin kadrolu işçisiyiz. Norm kadro bazında verilen haklarda tayin olabilmemiz bile mevcuttur. Aynı 657 sayılı Memurlar Kanunundaki gibi benzeri haklara sahip olduğumuz vurgulanmıştır. Nasıl oluyor da iş akdinin sonlandırılmasına yetkili olmayan disiplin kurulu tarafından işten çıkartabiliyorsunuz. Yasal hakkımızı arayacağız. Didim'in bu kadar çözülmesi gereken sorunu varken tek sorun işçiymiş gibi hareket edilmesi doğrusu çok düşünülecek bir şeydir. Bana gönderilen tebligatta manasının ne olduğunu anlayamadığım sebeple işten çıkarıldım. İnsanların onuru, gururu, haysiyeti, şerefi ve ekmeği ile oynamak bu kadar kolay mı? Sonuna kadar hakkımı savunacağım" dedi.