BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.503,81
HABER /  SPOR

Kartalın şampiyonluk hikayesi

Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunu 71 puanla lider olarak bitiren Beşiktaş, 6 yıllık hasrete son verdi. Şampiyonluğun hikayesi..

Abone ol

2008-2009 sezonu öncesinde Ertuğrul Sağlam yönetiminde çalışmalara başlayan Beşiktaş, Udinese’den Tomas Sivok ve Tomas Zapotocny ile anlaşmaya vardı.

Solbek bölgesine ise Anthony Seric alınmış fakat bu transfer ilk günden beri tartışılır olmuştu. Panathinaikos’tan alınan oyuncu için Yunan taraftarlar “İyiliğiniz için Seric’i havaalanından içeri sokmayın” mesajı veriyordu. Yerli transfer olarak orta sahaya alınan Uğur İnceman camiaya umut verirken Ekrem Dağ ise kapalı kutuydu.

Takımdan ayrılan isimlere bakarsak Beşiktaş’ta bekleneni veremeyen oyuncular düzenin kurbanı oluyordu: Mehmet Yozgatlı, Fahri Tatan, Ricardinho, Higuain, Schildenfeld bu gruba dahil edilebilir. Taraftarın sevgilisi Baki Mercimek Ankaraspor ile anlaşmış, Beşiktaş defansının geleceği İbrahim Kaş ile sözleşme uzatılmamış, Kaş da İspanya yollarına düşmüştü.

Kadro kuruldu, çalışmalar başladı. Avusturya’daki kamp sırasında yaşanan bir olay takımdaki dengeleri bozdu. Üzülmez-Toraman kavgası sonrasında iki oyuncu kadro dışı bırakırken, Sinan Engin her ikisiyle de yolların ayrılacağına işaret ediyordu. Oyuncular bir ay sonra özür dileyerek af istemişler, kulüp de özürlerini kabul etmişti. Verilen bu karar çok uzun süre tartışılmış, kararın kulübe zarar verdiği yaygın bir kanaât olarak dile getirilmişti.

Sağlam dönemi erken sona erdi

Sezona Siroki Brijeg ile deplasmanda oynadığı UEFA Kupası mücadelesiyle başlayan Beşiktaş, rakibini iki maçta da mağlup ederek bir üst tura yükseldi. 18 Eylül’de Metalist Kharkiv ile oynanacak maç öncesinde ligde Antalyaspor ve Konyaspor’u mağlup eden Beşiktaş, Trabzon deplasmanından bir puanla dönmüştü. Metalist karşılaşmasında alınan 1-0 galibiyete rağmen Ukrayna ekibinin çok iyi bir takım olduğunu görmek ve deplasmanda Beşiktaş’ın zorlanacağını tahmin etmek zor olmamıştı.

Rövanş karşılaşması öncesinde Gaziantepspor karşısında 3-0’lık galibiyet alınırken, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor beraberliği ve tartışılan hakem kararları kulüpteki havayı gerdi. Ukrayna deplasmanına işte bu havada gidiliyor ve siyah beyazlılar oradan 4-1’lik yenilgiyle evine dönerek, Avrupa’ya erken veda ediyordu. Bu yenilgi Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş macerasının da sonunu hazırlamıştı. Sağlam, Hacettepe maçı sonrasında istifa ederken yaptığı konuşma, kendisini seven sevmeyen tüm Beşiktaşlıları duygulandırmıştı.

SAĞLAM GÖNDERİLDİ VE DENİZLİ GELDİ.. BİR SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN...

[PAGE]

"Mustafa Denizli şampiyon yap bizi"

Ertuğrul Sağlam’dan boşalan göreve Galatasaray ve Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşamış tecrübeli antrenör Mustafa Denizli getirildi. Yaptığı ilk açıklamalarda kadrosunu öven Denizli, ilk karşılaşmasında Gençlerbirliği’ni Ankara’da 3-1 mağlup etmeyi başardı. Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Kayseri’de de son dakikalarda yenen golle üzüldü. Beşiktaş Kocaelispor’u İnönü’de farklı geçerken zorlu Bursa deplasmanında iyi oyuna rağmen galibiyet golünü bulamadı. Eskişehirspor’u 2-0 mağlup eden Siyah Beyazlılar bir hafta sonra Fenerbahçe’ye konuk oldu. Cisse’nin 41. dakikada kırmızı kart görmesi skor olarak oyunu geride götüren ama mücadelesiyle ön planda olan Beşiktaş’ın planlarını bozdu ve Kadıköy’den hüsranla dönüldü.


İnönü’de alınan Ankaraspor yenilgisi ise Denizli’ye tepki gösterilmesine sebep oldu. Ankaragücü’nü 1-0 mağlup eden Denizli yönetimindeki Beşiktaş, ardından Galatasaray’a boyun eğerek bir derbi maçından daha mağlup ayrılıyordu. Ali Sami Yen’de kırmızıya bürünen isimse bu kez Delgado oluyordu.

GÖRÜNTÜ İYİ DEĞİL

Mustafa Denizli yönetiminde ligde 10 maça çıkan Beşiktaş, 14 puan toplayabilmişti. Devre arasına altıncı sırada giren Beşiktaş, zirvenin 6 puan gerisinde kalmıştı. Tecrübeli hocaysa “Bu takım bu sene mutlu sona ulaşacak” tarzı sözlerini hiç dilinden düşürmeyerek camiaya moral vermeye çalışıyordu.

Ocak ayı transfer döneminde İsveç doğumlu Erkan Zengin, Hammarby kulübünden kiralandı. Takıma katılan ikinci oyuncu ise, Schalke 04’ten alınan Fabian Ernst olurken, 29 yaşındaki oyuncu Beşiktaş’ın çok tartışılan orta sahasına katkı sağlayabilecek bir transfer olarak dikkat çekti. Son olarak Mustafa Denizli’nin özellikle istediği Yusuf Şimşek Bursaspor’dan transfer edildi.

BEŞİKTAŞ'IN ELİNDEN KAÇIRDIĞI FIRSATLARIN HİKAYESİ BİR SONRAKİ SAYFADA...
 
[PAGE]
 
KAÇAN LİDERLİK FIRSATLARI

Aradan sonra Beşiktaş Denizlipor’u Kratochvil’in kendi kalesine attığı gol ile mağlup etti. Ardından Antalyaspor’u Tello’nun güzel golüyle geçen Kara Kartallar, Konyaspor ve Trabzonspor ile berabere kaldı. Kartal, 21. haftada ise Gaziantep deplasmanında ikinci yarıda bulduğu gollerle üç puanı üç golle aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe, Gençlerbirliği’ni mağlup ederek 24. hafta sonunda Beşiktaş, lider Sivasspor ile farkı bir puana kadar indirdi ve ikinciliğe yükselmeyi başardı.


 
Sivas deplasmanına liderlik için giden Siyah Beyazlılar, bir puanla yetinmek zorunda kaldılar. Yusuf Şimşek’in Tello’ya yaptığı asist ve Tello’nun vuruşu, bu karşılaşmadan akıllarda kalan enstantaneydi. Kayserispor’a karşı alınan galibiyetin ardından Kocaeli deplasmanında geriye düşmesine rağmen maçı koparan Beşiktaş, Sivasspor’un puan kaybı yaşadığı 28. haftada Bursaspor ile berabere kalarak liderlik fırsatını değerlendiremedi.

Eskişehirspor deplasmanından üç puanla dönen Beşiktaş’ta Yusuf Şimşek, Holosko’ya attırdığı golde neden Beşiktaş’ta olduğunu kendini eleştirenlere göstermişti. Sivasspor’un Gaziantepspor’a yenilmesi sonucunda liderlik fırsatı bir kez daha Beşiktaş’a göz kırptı. Ama Beşiktaş, evinde ezeli rakibi Fenerbahçe’ye yenilerek fırsatı tepmiş oldu.



ŞEYTANIN BACAĞINI BÖYLE KIRDILAR.. BİR SONRAKİ SAYFADA...
 
[PAGE]
 
Ve nihayet...

Bir hafta sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Sivasspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın da Ankaraspor’u mağlup etmesi lig liderinin değişmesini sağladı. Beşiktaş ilk kez oturduğu liderlik koltuğunu bir daha bırakmayacaktu. Daha sonra sırasıyla Ankaragücü ve Galatasaray’ı yenmeyi başaran Beşiktaş, Denizli’de şampiyonluk başına çıktı ve orada da bildiğiniz şeyler yaşandı.

Şampiyon Beşiktaş

Mustafa Denizli yönetiminde çifte kupa sevinci yaşayan Beşiktaş, son haftalarda gösterdiği inançla bu başarıyı elde etti. Zaman zaman sergilenen kötü oyuna rağmen umudunu asla kaybetmeyen Beşiktaş taraftarı desteğini takımdan hiçbir zaman eksiltmedi. Mustafa Denizli’nin takımı, camia tarafından genel kabul gördü.

2002-2003 sezonunda yaşanan mutluluğun ardından geçtiğimiz senelerde fırsatları değerlendiremeyen Beşiktaş, bu kez sonunu getirmeyi bildi.

Yıllardır şampiyonluk özlemiyle takımını desteklemeye devam eden Beşiktaş taraftarı için şimdi eğlenme vaktidir.