BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Terzioğlu Ekşisu'yu inceledi

Erzincan Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu ve Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Ekşisu Bölgesinde incelemelerde bulundular.

Abone ol

Şehrin en güzel ve en büyük mesire alanı olan Ekşisu bölgesinde geçen yıl Erzincan Belediyesi tarafından başlatılan yenileme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında yeni yollar, oyun ve spor alanları, go-kart pisti, yeni kafeterya ve restoranlar, yeni oturma alanları ve piknik masaları, kamelyalar inşa edilmiş veya kurulmuştu.

Bölgenin doğal yapısını bozmadan ahşap yada taş malzemeler kullanılarak yapılan çalışmalar, Ekşisu Bölgesinin çehresini değiştirmişti.

Başlanan çalışmalara bu yıl da devam edileceğini açıklayan Erzincan Belediyesi Başkan Vekili Osman Terzioğlu, Ekşisu bölgesinin doğuda eşine az rastlanır bir kimliğe sahip olduğunu vurguladı. Terzioğlu açıklamasında; “Ekşisu bölgesi bir tabiat harikası. Hemen güneyinde kuş cenneti ilan edilen bölge var. Batısında ise çok kısa mesafede kaplıcalarımız bulunuyor. Ayrıca Ekşisu bölgesinin kuzeyindeki yamaçlardan yamaç paraşütü atlayışları yapılabiliyor. Alan ise güzel bir mesire alanı. Maden suyu apayrı bir lezzet zaten. Bu alan bulunmaz bir nimettir Erzincan için.

Biz de bu alanın kıymetini biliyoruz ve bölgede yatırımlar yapıyoruz. İnşallah 3-4 yıl içerisinde ekşisu hak ettiği prestijli kimliğine kavuşacak” dedi.

Bölgede Doğa Derneği ile işbirliği yapılarak çalışmalar yürütüldüğünü de ekleyen Terzioğlu, yörede yaşayan kuş ve bitki türlerine ilişkin bilgilendirme tabelaları dikildiğini söyledi.