BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL

Başkan ölümden kılpayı kurtuldu

Birecik'deki belediye baskının perde arkası ortaya çıktı. Saldırgan baskından bir kaç saat önce başkan ile görüşmüş bir de teşekkür etmiş.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Birecik Belediyesinde silahlı saldırıda bulunan geçici işçinin, olaydan birkaç saat önce Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ile görüştüğü ve tekrar aynı görev yerine döneceği sözünü alınca teşekkür ederek ayrıldığı öğrenildi.

Yaklaşık bir hafta önce park bahçeler müdürlüğündeki görevinden alınarak, temizlik hizmetleri müdürlüğünde görevlendirilen İ.Ş'nin, olaydan bir gün önce belediyeye gelerek, temizlik hizmetleri müdürlüğünde çalışan personel ile anlaşamadığını, kendi aralarında şakalaştıklarını ve bu konuşmaların hoşuna gitmediğini belirttiği, bu nedenle görev yerinin değiştirilmesini istediği belirtildi.

BAŞKANDAN SÖZ ALDI AMA...

Belediye yetkililerinin bu talebi değerlendirdikleri ve tekrar aynı göreve verileceğini söyledikleri İ.Ş'nin, olay günü sabah saatlerinde Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'nın yanına gelerek görüştüğü, bu görüşmeden olumlu sonuç alınca Pınarbaşı'na teşekkür ederek ayrıldığı öne sürüldü.

İ.Ş'nin görüşmeden birkaç saat sonra gelerek silahlı saldırıda bulunduğunu anlatan belediye yetkilileri, saldırıya hala anlam veremediklerini, ifade etti.

ÜZERİNE ATLADI VURULDU

İ.Ş'nin belediyeye gelerek silahlı saldırıda bulunduğu sırada, belediyenin giriş kapısının yanında bulunan Ahmet Açıkbaş'ın saldırganı önlemek için üzerine atladığı, silahı elinden almak istediği sırada ağır yaralandığı öğrenildi.

Birecik Belediyesinde sabah saatlerinde mesainin normal olarak başladığı ve personelin hizmet verdiği, vatandaşların yoğun olarak geçmiş olsun ziyaretine geldiği ifade edilirken, belediyede güvenlik önlemlerinin devam ettiği bildirildi.
Birecik Belediyesinde İ.Ş. tarafından dün yapılan silahlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi ise yaralanmıştı.