BIST 10.254
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Göksu'dan Giyimkent'e tam destek

S. S. İstanbul Giyimkent İmalat ve Toptan Satıcıları Site İşletme Kooperatif’nin, olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Abone ol

Genel Kurul’da konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “7 kişilik Yönetim Kurulu’na 8. kişi olarak beni kabul edebilirsiniz. Hangi görevi verirseniz yerine getirmeye hazırım” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da ilk konuşmayı Giyimkent Kooperatifi Başkanı Abdullah Çınar yaptı. Yaklaşık 10 yıldır kooperatif başkanlığını yürüten Çınar, “Bugün gelinen noktada yönetim ve üyeler olarak elbette keşkelerimiz var. Ama bu keşkeler ne değiştirir? Önemli olan ileriye bakmaktır” dedi.

Kooperatifin elinde bulunan gayr-i menkullerin ciddi bir değerinin bulunduğunu kaydeden Çınar, “Her ortağımızın burada görülmeyen bir değeri var. 4 nolu arsamızda bir kongre merkezi ve 2 küçük iş merkezimizin projeleri hazırlandı. Yeni seçilecek yönetim tarafından da kabul edilirse bu merkezler inşa edilecek” diye konuştu.

Her merciye ilettim

İkinci olarak kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, gerek Tekstilkent’in, gerekse Giyimkent’in sadece Esenler ve İstanbul için değil Türkiye ekonomisi açısından üzerinde durulması, düşünülmesi gereken iki önemli ekonomik yapı olduğunu belirtti. Buradaki problemlerin çözümünün sadece Giyimkent Yönetimi’nin görevi olmadığını kaydeden Göksu, “Bu sebeple buradaki problemleri çözmek Esenler Belediyesi olarak bizim de görevimiz. Göreve geldiğimizden bu yana burası ile ilgili ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye projeler geliştirdik. Tespit ettiğimiz problemleri gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gerekse hükümet ve Başbakanımızın nezdinde gündeme getirdik. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ilettim. Bir takım tekliflerimiz var. Bunlar, üyeler olarak hem sizler için, hem ulusal ekonomi için çok önemli” dedi.

Zamanı nasıl kısaltabiliriz?

“Biz belediye olarak üzerimize düşeni yerine getirmeyi taahhüt ediyoruz” diyen Göksu, Esenler’in coğrafi olarak en merkezi ilçesi olduğunu, Giyimkent’in bu merkeziliğin verdiği avantajlardan hareketle bir gün mutlaka çok iyi bir konuma geleceğine inandığını kaydetti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette zamana ihtiyacımız var. Ancak, nasıl yaparız, ne yaparız da bu zamanı nasıl kısaltabiliriz? Mesele budur. Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanımız ve üyeler bazılarını biliyor. Buraya bir çok gruplar getirdim. Bölgeyi gezdirdim. Şimdi Tekstilkent’te bir çalışma var. Uluslar arası bir şirket çalışma yapıyor. Olumlu sonuçlanırsa ikinci olarak Giyimkent’i teklif edeceğiz. Yeter ki, Giyimkent’in beklediğimiz fonksiyonuna kovuşması için zamanı kısaltabilelim”.

Yönetimden biri sayın

Genel Kurul’da Giyimkent’in yeni Yönetim Kurulu’nun seçileceğine işaret eden Başkan Göksu, “Yönetimi yeni arkadaşlara emanet edeceksiniz. 7 kişilik Yönetim Kurulu’na 8. kişi olarak beni kabul edebilirsiniz. Giyimkent’in sorunlarının çözülmesinde o arkadaşlarla birlikte yola çıkmaya hazırım. Hangi görevi verirseniz yerine getirmeye hazırım. İktidar partisinin bir belediye başkanı olarak problemlerinizi her alanda dillendirme imkânına sahibim. Esenler’in kurtuluşu, Giyimkent ve Tekstilkent’ten geçiyor. Buralar kurtulursa Esenler de kurtulur” diye konuştu.

Dünyanın ilgisini çeksin

Esenler’in şu anda İstanbul’un 39 ilçesi arasında en fazla yatırım alan ilçesi olduğunu belirten Göksu, “Esenler’de 200 trilyonluk kamulaştırma devam ediyor. Esenler’in geleceği çok parlak. Umuyor ve diliyorum ki, yarın Giyikkent dendiğinde, sadece Esenler’in, İstanbul’un ve Türkiye’nin değil dünyanın ilgisini çeken bir merkez haline gelsin. Ve inanıyorum ki, bu genel kurul bir önceki genel kuruldan, bir sonraki genel kurul, bu genel kuruldan daha iyi olacak ve üyelerimizin yüzü gülecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Devlet olarak biz de varız

Son konuşmayı Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptı. Esenler’in iki medar-ı iftiharı eser olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Madenoğlu, “Bunlardan birisi Tekstilkent, birisi de Giyimkent. Buralar, sadece Esenler’in değil, ülkemizin de medar-ı iftiharı” dedi.

Giyimkent’teki doluluk oranlarının yüzde 45-50’lere doğru yükselmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Madenoğlu, “Buraların dolması sadece sizlerin değil, Türkiye’nin de menfaatinedir. Burada çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak, dükkanlarını kiraya veren veya depo olarak kullanan arkadaşları da bir an önce burada aktif olarak çalışmaya davet ediyorum. Giyimkent’in dolması ve gerçek işlevine kavuşması için ulaşım, eğitim, güvenlik ve sağlık v.s. ne gibi problemi varsa devlet olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız” şeklinde konuştu.