BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31

Basitlik!

Gazeteci, önceki gün Ekrem İmamoğlu'na, "Ordu Valisi'ne küfür ve hakaret ettiniz mi? 'İtlik yapıyor, aynen iletin' dediniz mi?" diye sordu. Soruya kestirmeden cevap vermeyip uzatacak ya! Başladı konuşmaya...

Gazeteci, önceki gün Ekrem İmamoğlu'na, "Ordu Valisi'ne küfür ve hakaret ettiniz mi? 'İtlik yapıyor, aynen iletin' dediniz mi?" diye sordu.

Soruya kestirmeden cevap vermeyip uzatacak ya!

Ana kucağından girdi, baba ocağından çıktı. Ha cevap verdi, ha cevap verecek derken hop, Giresun'a geçti. "Artık kaçarı yok, anlatacak olayı" derken ver elini Ordu!

"Efendim küfür ettiniz mi etmediniz mi" diye tekrar sordu gazeteci...

Tekrar başladı konuşmaya:

"Şimdi bakın ben size bütünüyle olayı anlattım. Ruh halimi anlattım. İçeride söylediklerimi anlattım. 'Kurban olayım gidelim, Sayın Vali'ye rütbe taktırmayalım' dediğimi de anlattım. Oraya gittim polislere 'sizle bu işin hiçbir alakası yoktur' dedim. İtişler kakışlar olduğu için onlardan helallik aldığımı da anlattım.”

Adamın sadece konuştuğunu ama hiçbir şey anlatmadığını gören gazeteci sorusuna cevap alamadığını belli eden bir ifadeyle bakmaya devam edince, bu kez başka bir dala atladı.

Ve şu gülünç cümleyi kurdu:

"Ben Ordu'da 20 konuşma yaptım. Yanımda olan insanlar artık sesimin çıkmadığını gördüler. Hatta Ordu'da bazı kelimelerin ağzımdan çıktığına bazılarının çıkmadığına şahitler! Ben orada Vali'nin basitliğine kendi ifademle işarette bulundum"

Yani beyefendi "Vali basitlik yapıyor" demiş. Ama ses telleri zarar gördüğü için ilk üç harf ağzından çıkmamış. "İtlik yapıyor" diye duyulmuş.

Çok enteresan!

"Vali" derken problem olmamış. "Yapıyor" derken de sesi pürüzsüz bir şekilde çıkmış. Ama "Basitlik" derken sesi boğazında kavis almış ve ağzından "İtlik" diye çıkmış!

Hani o an, Genel Başkanı ‘Kemal’in adını anmış olsa ve ilk iki harf ağzından çıkmasa, başına iş alacakmış demek ki!

Allah korumuş sevgi pıtırcığımızı!

Yahu insan biraz dürüst olur be kardeşim!

Çıkarsın ekran karşısına, "O anın siniriyle ağzımdan çıkan ve bana yakışmayan bir sözdü. Bu çirkin benzetmeyi yaptığım için özür dilerim" dersin. Ya da "O vali bu sözü hak etti kardeşim. Bin kere olsa bin kere söylerim" diye dobra dobra konuşursun.

Ne gerek var böyle kıvırmalara? 

“Ben onun basitlik yaptığına vurgu yaptım” derken bile, “Ben basitlik diyorum, siz itlik olarak anlayın” diye imalarda bulunmak ancak “Basit” birinin yapabileceği kelime oyunu olabilir.

Bu nasıl bir şey biliyor musunuz?

Hani Fetö terör örgütünün başındaki iblis bir zamanlar Ekmeleddin İhsanoğlu’na verdiği desteğin anlaşılmaması için, “İman’ı Ekmel, İhsan’ı Ekmel, İhlas’ı Ekmel” şeklinde bir cümle kurmuştu.

“Sen Ekmeleddin’e destek mi verdin” diye sorduklarında da “Yok yahu biz şurada dua ediyoruz” diyerek milletin aklıyla dalga geçmişti.

Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı da aynı şey. Ekran karşısında kendisini izleyen milyonları aptal yerine koyuyor.  Hele bir de şirinlik yaparak, "Ben oradaki polis kardeşlerimden helallik istedim" demesi yok mu? 

Sevsinler senin helalliğini.

Sen şimdi helallik almaya çok meraklısın öyle mi?

Peki, Beylikdüzü'nde bastığın karakolda küfür ve hakaret ettiğin polislerden de helallik istedin mi?

Belediye başkanlığın döneminde haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkardığın için intihar eden Yaşar Uçar ve ailesinden helallik istedin mi?

Belediye başkanı olduğun dönemde sana sorduğu sorudan dolayı kameralar önünde korumalarına dayak attırdığın gazetecilerden de helallik istedin mi?

Ya peki...

Seni eleştirdiği için şizofrenik kitlene hedef gösterdiğin Doğukan Keskin? Hani şu "Bana ukalalık yapma" diye azarladığın, yanağına şaplak attığın, "Beynin uyuşmuş senin" diye hakaret ettiğin kişiden bahsediyorum. 

Ondan da helallik aldın mı?

Sahi…

"Bana Rum Pontus"
dedi diyerek aleni bir şekilde iftira attığın Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'dan da helallik almayı düşünüyor musun?

Öyle ya…

Ahmet Hakan ile birlikte izlediğin videonun sonunda, “Öyle bir şey dememiş ve ima etmemiş. Ben yanlış anlamışım” dedin ama Göksu’nun kendisinden özür dilemedin.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı hakkında söylediklerine ne demeli peki? "Yazlık, baharlık ve kışlık olmak üzere 3 makam aracı kullanıyor" diye kuru iftira attın adamcağıza. Çıktı, belgeleriyle yalan söylediğini ispatladı.

Ondan helallik istedin mi?

Veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden AK Parti'ye attığın 18 iftiradan dolayı birilerinden helallik almayı düşünüyor musun?

Öyle ya!

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 643 yöneticiye 1717 makam aracı verilmiş. İsrafa bakın israfa"
dedin, yalan çıktı!

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcu son 5 yılda 20 kat arttı. Sayıştay denetiminde ortaya çıkan zarar 753 milyon liradır" dedin, yalan çıktı.

"İstanbul Halk Ekmek, Başakşehir Futbol Kulübü'ne Arda Turan transferi için 9 Milyon Euro verdi" dedin, yalan çıktı.

Bilal Erdoğan’ın başında olduğu vakfa trilyonların aktarıldığını söyledin, yalan çıktı. Selçuk Bayraktar’ın başında olduğu vakfa büyük bağışlar yapıldığını söyledin, o da yalan çıktı.

Bunlardan da helallik istedin mi ya da isteyecek misin?

Kendi ifade şeklinle "Basitlik" diyorsun ya hani! 

“Basitlik” nedir biliyor musun?

“Ben yalan nedir bilmem. İftira nedir bilmem” deyip tek ayak üstünde kırk yalan uydurup, bir çırpıda kırk kişiye iftira atmaktır.

Daha önce, “Yetmedi mi İmamoğlu?” diye sormuş ve söylediğin yalanları ardı ardına sıralamıştık. Ama söylediğin yalanlara, attığın iftiralara ve ettiğin küfür ve hakaretlere bakılırsa yetmemiş!

Maşallah, leblebi gibi saydırmaya devam ediyorsun.

İstanbul halkının bir bölümünü, "İsraf düzeni son bulacak" diye kekleyip kendi tarafına çekmeyi başardın. Ama 10 günde özel jetlere ödediğin paralarla israfın dibine vurdun!

"Ben belediye başkanı olursam oğlumu, kızımı, damadımı belediyeye sokmayacağım" dedin ama daha bir şey olamadığın halde, boş bulduğun VIP salonuna 14 akrabanı soktun!

Yarın bir gün belediyeyi alırsan ne yaparsın Allah bilir!

Özetle…

“Basitlik” yapan birini arıyorsan o kişi Ordu Valisi değil. Kimin “Basit” olduğunu senin ifadenle söyleyeyim!

Aynaya bakarsan "Basitlik" yapanın kim olduğunu hemen göreceksin!.