BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.506,99
HABER /  POLİTİKA

Başbakanlık'tan rüşvet operasyonu tepkisi

Başbakanlık basın merkezi yazılı bir açıklama yaparak rüşvet operasyonun, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirildiğine ilişkin iddiaları yalanladı.

Abone ol

İTO Başkan'ı Murat Yalçıntaş dahil 9 kişinin tutuklandığı yargıda rüşvet operasyonu ile ilgili yankılar sürüyor.

Başbakanlık da bugün yaptığı açıklamada, operasyonun Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığı iddialarına açıklık getirdi. Yapılan yazılı açıklamada iddialar yalanlandı.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle:

"Hürriyet gazetesinin 27 Ekim tarihli sayısında Ertuğrul Özkök imzasıyla yayınlanan köşe yazısında, devam etmekte olan bir dava konu edilerek, üçüncü şahıslar arasında geçen konuşmalardan hareketle Başbakan Erdoğan’ın sürece bir şekilde müdahale ettiği imalarının yer aldığı" belirtildi.

Başbakan Erdoğan’ın yazıda sözü edilen kişiden herhangi bir dosya almadığı gibi, Başbakanlık Teftiş Kuruluna ya da Emniyet Genel Müdürlüğüne de konuyla ilgili herhangi bir talimat vermediğini kaydeden Başbakanlık şöyle devam etti: "Sözkonusu yazıda dile getirildiği gibi Sayın Başbakan’ın devam etmekte olan davaya bir şekilde müdahil olduğu ve sürecin seyrini etkilediği şeklindeki ima ve iddialar tamamen hayal mahsulüdür.

Anayasamız tarafından teminat altına alınmış olan yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığına inanan Sayın Başbakanın sürmekte olan bir davaya doğrudan ya da dolaylı bir müdahalesi hiçbir biçimde söz konusu değildir.

Doğrulatılmayan iddialarla Sayın Başbakanımıza yargıya müdahalede bulunduğuna ilişkin itham, yorum ve imalarda bulunulması son derece yakışıksızdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

"DOSYA VERMEDİM MEKTUP YAZDIM"

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de, bugün basında yer alan bazı yazılar üzerine aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Olayın ortaya çıkmasının ardından İşadamı Remzi Gür beni aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Ben de kendisine teşekkür ettim. Bunun dışında bir diyalog gerçekleşmedi. Ayrıca Sayın Başbakan’a hiçbir şekilde bir dosya veya rapor göndermedim. Ancak bir mektup yazarak mağduriyetimi anlattım. Bu olay nedeniyle bir işkadını olarak yaşadıklarımı, karşılaştığım güçlükleri ve uğradığım haksızlıkları dile getirdim.”