BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlıktaki gizli toplantı!

Yeni yılla birlikte medyada bomba bir gelişme oldu. Önce Özkök gitti. Ardından Aydın Doğan emekli oldu. Peki ikilinin ipini kim çekti?

Abone ol

Başbakanlık'ta Aydın Doğan Grubu ile 2,5 saat süren gizli bir görüşme yapıldı. Görüşmenin Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök'ün görevlerini bırakmalarından önce yapılması kafaları karıştırdı.

BAŞBAKAN VE DOĞAN'IN KIZLARI GÖRÜŞTÜ

Birgün gazetesinin haberine göre vergi borçları yüzünden sıkıntılı günler geçiren Doğan grubu ile Başbakanlık arasından 24 Aralık 2009'da Başbakanlık binasında bir görüşme yapıldı. Görüşmeye Başbakan Erdoğan, Doğan grubunu temsilen ise Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve adı açıklanmayan bir danışman katıldı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı.

2009'un son günlerinde ise 20 yıldır Hürriyet'in başında olan Ertuğrul Özkök görevini bıraktı. Ardından Aydın Doğan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a bıraktı. Bu iki olayın peşpeşe olması hükümet ile Doğan Grubu anlaştı yorumlarına neden oldu.

GÖREV DEĞİŞİMLERİNE BAŞBAKANLIK'TA KARAR VERİLDİ

Eski Sağlık ve Devlet Bakanı Rifat Serdaroğlu'na
göre Ertuğrul Özkök'ün istifası da Aydın Doğan'ın yönetimden el çektirilmesi de Başbakanlık'taki o toplantıda kararlaştırıldı. Serdaroğlu'nun internet sitesindeki yazısında Milliyet, Vatan gazetesi ve Star televizyonunun belirlenen tutar karşılığında İpek- Koza Grubuna satılmasının da kararlaştırıldığı yer alıyor.

Doğan Holding'in yapacağı "halka açılmaya" Şubat ayında izin verilmesi, elde edilen paradan Doğan Grubu'nun 600 milyon dolar borcunun ödenmesi, Petrol Ofisi'ndeki hisselerin Avusturyalılara satılması, vergi cezası, Petrol Ofisi'nin satış tutarının indirilmesi ve satıştan alınan paranın doğrudan Maliye'ye verilmesi de Serdaroğlu'nun iddiaları arasında.