BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.464,98
HABER /  GÜNCEL

6 ilde ortak operasyon: 11 tutuklama

Hatay Emniyeti koordinasyonunda 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, ''çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları'' iddiasıyla gözaltına alınan 46 kişiden 22'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Abone ol

Emniyet yetkililerinin yaklaşık iki yıldır koordineli sürdürdükleri, son üç ayda da yoğunlaştırdıkları takip sonucu 6 il ile 4 ilçede yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanların kurdukları iddia edilen ''çıkar amaçlı suç örgütü''nün, biri cinayet olmak üzere karıştığı 35 eylemin aydınlatıldığı, örgüt üyelerinin de 15 eylemi bireysel olarak gerçekleştirdiğinin ortaya çıkarıltıldığı belirtildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı sevk edilen ve nöbetçi mahkemeye gönderilen şüphelilerden A.G, M.Ç, E.O, A.B.B, Y.D, M.B, H.K, S.H, A.K, B.Ö, T.H.S, F.S, E.A, İ.A, A.U, M.İ.G, E.T, M.D, O.Ö, M.B, C.S. ile M.K, tutuklandı.

Zanlılardan E.D, H.A.H, A.Ç, H.D, Y.A, G.S, C.A, S.S, H.G, Ü.G, M.K, H.O.Ç, O.B, A.D, Y.D, M.D, Ş.G, U.T, İ.Y, N.Y, İ.S, U.Ş. M.T.K. ve M.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.