BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık iki yazarı yalanladı

Cüneyt Ülsever ve Nazlı Ilıcak'ın köşelerinde yer verdiği iddialara yalanlama geldi. Başbakanlık Basın Merkezi, iddiaları 'akıl ve mantıktan uzak' olarak nitelendirdi.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever ile Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak'ın köşelerinde konu edindiği bazı iddialar Başbakanlık Basın Merkezi tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Her iki yazar da köşelerinde son günlerde Ankara kulislerinde dolaşan birtakım komplo teorilerine yer vermiş ve birileri tarafından düğmeye basıldığını ima etmişlerdi. 

Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, " Hürriyet Gazetesi’nde Cüneyt Ülsever imzasıyla yayınlanan “Tepedekiler Neden Konuşuyor?” başlıklı yazıda ve bu yazıdan hareketle 28 Nisan 2005 tarihli Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi’nde Nazlı Ilıcak imzasıyla yayınlanan “İrtica İddiaları ve Turkuaz Devrim” başlıklı yazıda ileri sürülen iddiaların tümü gerçek dışıdır" denildi.

İDDİALAR CİDDİYETTEN UZAK

Başbakanlık Basın Merkezi'nin resmi internet sitesinde bugün yayınlanan açıklamada sözkonusu haber ve yazıların 'dezenformasyon ürünü' olduğuna dikkat çekildi ve şöyle denildi: "Aklı başında hiçbir kişi, kurum veya kuruluş tarafından ciddiye alınması mümkün olmayan bu iddiaların, ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren bir dezenformasyon kampanyasının parçası olma ihtimali gözönüne alınarak bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur"

AKIL DIŞI SENARYOLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir danışmanı tarafından dile getirilmesi mümkün olmayan bu iddiaların akıl ve mantık dışı senaryodan ibaret olduğunun altı çizilen açıklamanın sonunda ise şu görüşler yeraldı:
"Sayın Başbakan’ın hiçbir danışmanı tarafından dile getirilmesi mümkün olmayan; Türkiye’nin istikrarını, dost ve müttefikleriyle ilişkilerini zedelemeye yönelik bu akıl ve mantık dışı senaryoların, iftira ve iddiaların hangi kirli emellere hizmet amacıyla üretildiği kamuoyunun takdirlerine sunulur."