BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan'ın zor başörtüsü sınavı!

Ak Parti'ye milletvekili adayı olmak için çok sayıda türbanlı kadın da başvuru yaptı. Başbakan Erdoğan'ın vereceği karar merak konusu.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminde büyük tartışmalara neden olan türban sorunu genel seçimler nedeniyle yeniden gündemde. Parti çalışmalarında emek vermiş çok sayıda türbanlı kadın milletvekili aday adaylığı için AK Parti'ye başvuru yaptı. Türban sorununu çözmek için bugüne kadar bazı adımlar atan ancak başarılı olamayan Başbakan Erdoğan'ı şimdi yapılan bu başvurular karşısında yeni bir sınav bekliyor.

AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için 802 kadın başvuru yaptı. Bunların içinde şu ana kadar ismi ortaya çıkan 4 türbanlı kadın milletvekili aday adayı bulunuyor.

4 ADAYIN İSMİ NETLEŞTİ


Aday adaylığını ilk açıklayan Balıkesir'den Hülya Kamçı oldu. Dün adaylık başvuruları sona erdiğinde milletvekili adayı olmak isteyen türbanlı kadın aday başvurusu 4'i buldu. Kamçı'nın yanı sıra Konya'dan Cemile Biçer, Trabzon'dan Ayşe Suna Köseoğlu ve Ankara'dan Fatma Bostan Ünsal aday oldu. Ancak sayının daha da yüksek olduğu konuşuluyor. 

Adayların içinde dikkat çeken isimlerden biri AK Parti kurucularından Fatma Bostan Ünsal oldu. Kadınların sorunlarının çözümünü siyasette görerek AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Ünsal yol ayrımına geldi.

FATMA ÜNSAL YOL AYRIMINDA

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında "Ya başörtülü aday gösterilir ya da bağımsız aday olurum" resti çeken Ünsal sözlerinden geri adım atmadı.

İnternethaber'e konuşan Ünsal, "Kurucusu olduğum parti iktidara geldi ve 8 yıl geçti. Bu problem hala çözülemiyorsa çok anlamlı değil burada olmak. Eğer aday gösterilmezsem yol ayrımı söz konusu olabilir" diyerek masada bağımsız adaylık formülünün hala durduğunu söyledi.