BIST 10.320
DOLAR 32,16
EURO 35,12
ALTIN 2.466,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeniden aday olmayan 20 vekil var

AK Parti milletvekillerinin neredeyse tamamı yeniden aday olurken sadece 20 milletvekili tamam diyerek başvuru yapmadı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- AK Parti'de 5 bin 599 başvuru ile aday adaylığı rekoru kırıldı. Mevcut milletvekillerinin de neredeyse tamamı "Yola Devam" diyerek yeniden adaylık için başvuru yaptı. Milletvekilliğine "Tamam" diyerek başvuru yapmayan milletvekili sayısının ise 20 olduğu konuşuluyor. Aday olmayan isimler arasında Devlet Bakanı Mehmet Aydın da var.

2 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra yeniden aday olmayan Mehmet Salih Erdoğan, "Milletvekili olarak yeterli hizmeti yaptım. Partimiz adaylığı üç dönemle sınırladı. Başbakan bile bunu söylerken yeni arkadaşlara yer açmak daha doğrusu olur. Milletvekilliği bir iş meslek değil bir temsil makamı. Biraz da örnek alınsın" dedi.

AK Parti'ye milletvekili olmak için başvuru yapan toplam aday adayı sayısını Başbakan Erdoğan açıkladı. Buna göre 5 bin 599 aday adayı milletvekili olmak için AK Parti'ye başvuru yaptı. Adayların 855'i kadın adaylardan oluşurken 315 de özürlü milletvekili adayı başvurusu gerçekleşti. Mevcut milletvekillerinin neredeyse tamamı da yeniden seçilebilmek için başvuru yaptı.

TAMAM DİYEREK MECLİS'E NOKTA KOYANLAR

Adaylık için başvurmayan milletvekilleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı. Edinilen bilgiye göre adaylık başvurusunda bulunmayan milletvekilleri şu isimlerden oluşuyor:

Devlet Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gürpınar, Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, Bursa Milletvekili Ali Kul, Ankara Milletvekili Faruk Koca, Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, Amasya Milletvekili Akif Gülle, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer, Van Milletvekili Kerem Altun ve Ordu Milletvekili Hüsnü Ordu.

MİLLETVEKİLLİĞİ BİR İŞ MESLEK DEĞİL!

2 dönemdir milletvekili olan Erdoğan internethaber'in sorusu üzerine neden aday olmadığını şöyle açıkladı:

"2 dönemdir milletvekiliyim. Sağlık sorunum yok. Milletvekili olarak yeterli hizmeti yaptım. Partimiz adaylığı üç dönemle sınırladı. Başbakan bile bunu söylerken yeni arkadaşlara yer açmak daha doğrusu olur diye düşündüm. Milletvekilliği bir iş meslek değil bir temsil makamı. Meclis'e noktayı koymuş oldu. Biraz da örnek alınsın. Partide başka noktalarda çalışmaya devam edeceğim."