BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakan'ın kızı gönüllü öğretmen oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Ümraniye Belediyesi'nin başlattığı okuma-yazma kampanyasında gönüllü öğretmenliğe başladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Ümraniye Belediyesi'nin, okula gidemeyen engelliler için başlattığı evde eğitimi öngören "Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz'' kampanyası kapsamında gönüllü öğretmen oldu.

"Onlar okula gidemedi, biz onlara gidelim" sloganıyla hayata geçirilen kampanyada Albayrak, 18 yaşındaki Fadime Baş'ın eğitimini üstlendi. Tokatlı, 3 çocuklu Baş ailesinin ortanca çocuğu olan doğuştan engelli Fadime Baş, anne ve babası çalıştığı için gündüzleri evde yalnız kalıyor. Öğretmen ya da doktor olmak isteyen Baş, kampanya kapsamında gününün iki saatini okuma ve yazma öğrenerek geçirecek. Fadime Baş'ın çok zeki olduğunu ve bir ayda okuma yazma öğrenebileceğini belirten Albayrak, Fadime gibi cevherlerin ortaya çıkarılması için fiziksel engeli yüzünden eve kapalı kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu kampanyayla onlara lütufta bulunmuyor, haklarını teslim ediyoruz" dedi. Kampanyaya Esra Albayrak'ın kız kardeşi Sümeyye Erdoğan da destek verecek.