BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

Başbakan’ın evine yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

Başkentte, Başbakan Erdoğan’ın evine yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat polisl...

Abone ol

Başkentte, Başbakan Erdoğan’ın evine yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat polisleri Başbakanın evine yönlendirilirken, ikamete giden tüm cadde ve sokakları kapatıldı.
Taksim Gezi Parkı olaylarının etkisi Ankara’da da devam ediyor. Saat 00.00 sıralarında yaklaşık 200 kişilik bir grup, Altınpark’tan Cihangir Caddesi’ne geçerek Başbakan’ın evine doğru yürümek istedi. Cihangir Caddesi’nde polis, grubun önünü kesti. Grup, burada bir süre hükümet ve Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı, İstiklal Marşı’nı söyledi. Uyarılara rağmen dağılmayan grup, çevik kuvvet ekiplerinin biber gazıyla müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçtı. Grupların tekrar gelme ihtimaline karşı, Başbakanın evinin etrafından güvenlik tedbirleri arttırıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat polisleri ile TOMA, Başbakanın evine yönlendirildi. İkamete giden tüm cadde ve sokaklar kapatıldı.
Öte yandan, grupların gelme ihtimaline karşı AK Parti Genel Merkezi önünde de güvenlik tedbirleri arttırıldı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi, parti genel merkezi önünde nöbet tutarken Söğütözü Caddesi tek taraflı trafiğe kapatıldı. Bazı çevik kuvvet polislerinin de ateş yakarak ısınmaya çalıştığı görüldü.