BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  EKONOMİ

Taksim'in maddi bilançosu da korkunç!

Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı ile ilgili yaşanan olaylarda 115 güvenlik görevlisi ile 58 vatandaşın yaralandığını belirterek, maddi zararı da açıkladı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı ile ilgili 28 Mayıs'tan bugüne kadar 67 ilde 235 eylem ve etkinliğin yapıldığını belirterek, "Bugüne kadar gözaltına alınan kişi sayısı bin 730'dur. Gözaltına alınan kişilerin büyük çoğunluğu, ifadeleri alınıp kimlikleri tespit edilerek serbest bırakılan kişilerdir" dedi.

"KAYIP TESPİTİ YOK"

Muammer Güler, Taksim Gezi Parkı ile ilgili yaşanan olaylarda 115 güvenlik görevlisi ile 58 vatandaşın yaralandığını belirterek, "Maalesef sosyal medya üzerinden çok yanlış haberler de ifade edildi. Kayıplardan bahsediliyor, böyle bir tespitimiz yok. O nedenle resmi açıklamalara itibar edilmesini özellikle ifade etmek isterim" dedi.

ZARAR 20 MİLYON LİRA

Güler şunları söyledi; "Bu eylemler sırasında ağırlıklı olara Ankara ve İstanbul olmak üzere üzülerek ifade ediyorum çok sayıda otobüs durağı, trafik ışık ve levhaları, MOBESE kameraları, bankamatikler ve kaldırımlarda da çeşitli zararlar meydana geldi. Arkadaşlarımızın yaptığı ilk tespitlerde, bu zararların 20 milyon liranın üzerinde olduğu ifade ediliyor. Özel iş yerlerinde ve diğer yerlerde yapılan tespitleri henüz almadık."