BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  MEDYA

Başbakan'ın 1 Mayıs için paralel endişesi!

Radikal Gazetesi yazarı Avni Özgürel, Başbakan Erdoğan'ın 1 Mayıs ve Taksim'le ilgili işçilerden değil pararlel yapıdan kaygı duyduğunu iddia etti.

Abone ol

CNN TÜRK'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programının dün geceki konuğu, Radikal Gazetesi yazarı Avni Özgürel'di. Özgürel, son günlerin tartışmalı konularından 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nın yasaklanması hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Avni Özgürel, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına atıfta bulunarak "24 Nisan bildirisini kaleme almış olan Tayyip Erdoğan'ın Taksim meselesine çok daha sıcak ve toleransla yaklaşması gerekirdi" dedi.

PARALEL YAPIDAN ENDİŞELİ 

Başbakan Erdoğan'ın 1 Mayıs ile ilgili endişelerinin sadece işçilerden kaynaklandığını düşünmediğini söyleyen Özgürel, "Başbakan'ın kaygısının kendisini rahat hissetmediği emniyet kuvvetleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum" dedi.

Enver Aysever'in bu kaygının paralel yapı ve cemaatle mi ilgili olduğu sorusuna Özgürel"Evet" yanıtını verdi.

İKTİDARA SALDIRMAK İYİ İŞ YAPAR DÜŞÜNCESİ GAZETEYİ BATIRIR

Özgürel, geçtiğimiz günlerde yazdığı ve oldukça tartışma yaratan; medya patronlarına mesaj vermesi şeklinde yorumlanan köşe yazısı ile ilgili açıklama yaptı.

Meslek hayatı boyunca hiçbir gazetecinin atılmasını istemediğini vurgulayan Özgürel,"İktidarla iyi geçinmeden de gazeteler ayakta durabilir. Bu iktidara saldırmak iyi iş yapar beni birilerinin yanına yaklaştırır diye düşünmek gazeteyi batırır" dedi.