BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL

57. Alay’ın temsili sancağı devredildi

Çanakkale’de 57. Alay’ın temsili sancağı Conkbayırı’nda düzenlenen törenle Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne teslim edildi. Törende ko...

Abone ol

Çanakkale’de 57. Alay’ın temsili sancağı Conkbayırı’nda düzenlenen törenle Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne teslim edildi. Törende konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Dünya üzerinde bu millet her zaman her şartta kendisinin var olacağını Çanakkale’de haykırmıştır” dedi.
Ata’nın izinde 57. Alay yürüyüşünün sona erdiği Conkbayır’ında Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Tören, anıta çelenk sunulması ile başladı. Hükümet adına Bakan Kılıç, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Türk Silahlı Kuvvetleri adına 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş katıldı.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizin dört bir yanından toplanarak Çanakkale’ye geldiler ve burada bütün dünyaya Çanakkale geçilmez diye haykırdılar. Ama aynı zamanda biz burada olduğumuz sürece vatanımız ve milletimiz ve bizim medeniyetimiz ayakta duracaktır. Dünya üzerinde bu millet her zaman her şartta kendisinin var olacağını Çanakkale’de haykırmıştır” dedi.
Konuşmaların ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu. 57. Alay’ın temsili sancağı geçen yıl emanet edilen Marmara Üniversitesi alınarak Konya Necmettin Erbakan Üniversitesine devredildi.
(İHA)