BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  MEDYA

Egemen Bağış'ın içi şişmiş!

Eski AB Bakanı Egemen Bağış rüşvet söylentilerine isyan etmiş.

Abone ol

“Ben rüşvet almadım, korktuğum bir şey de yok. Gerçi ortada iddianame bile yok ama ben hakkımdaki iddiaların hepsinin ne kadar deli saçması olduğunu çıkıp anlatmak istiyorum. İçim şişti artık!”

İddiaya göre bu sözler eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'a ait. Vatansi yazarı Murat Çelik AK Parti kulislerinde konuşulanları yazdı.

Murat Çelik'in yazdığına göre rüşvet iddiaları yüzünden istifa etmek zorunda kalan ve haklarında fezlekel hazırlanan 4 eski bakan, Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar, yeni önergeye haklarındaki bütün iddiaların açık şekilde yazılmasını istemişler.

Parti yetkilileri 4 eski bakanın haklarındaki iddialara cevap verebilmeleri için öncelikle ne ile suçlandıklarını bilmeleri gerektiğine dikkat çekerek bir komisyon kurulmasını istemişler, yine Murat Çelik'in yazdığına göre bu komisyon kurulacak ve bakanlar haklarındaki iddialara cevap verecekler.

İşte Murat Çelik'in AK Parti kulislerinden yazdığı yazısı...

ÇIKIP ANLATMAK İSTİYORUM

“Ben rüşvet almadım, korktuğum bir şey de yok. Gerçi ortada iddianame bile yok ama ben hakkımdaki iddiaların hepsinin ne kadar deli saçması olduğunu çıkıp anlatmak istiyorum. İçim şişti artık!”

Aldığım bilgiye göre, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, kendisinin de aralarında bulunduğu 4 eski bakan hakkındaki soruşturma önergesinin yenilenmesi aşamasında, partisinin grup yöneticilerine işte böyle demiş.

4 BAKAN DA ANLATMAK İSTİYOR

17 Aralık sabahı yapılan operasyonun ardından koltuklarına veda etmek zorunda kalan 4 eski bakan; Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar, yeni önergeye haklarındaki bütün iddiaların açık şekilde yazılmasını kendileri istemişler.

Bakanlar özetle, “Biz çıkıp konuşmak, anlatmak, kendimizi savunmak ve nihayet aklanmak istiyoruz“ demişler.

HER İDDİA ARAŞTIRILSIN

İktidar partisi kulislerinde konuşulanlara göre, 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergesinin yenilenerek, isnat edilen suçların açık ve detaylı şekilde yazılması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a da görüşü sorulmuş.

Erdoğan da, partisinin Meclis grup yönetimine, “Her konu, her iddia araştırılsın, soruşturulsun. Arkadaşlarımızın kendilerini savunma ve aklanma talebine de fırsat verelim“ demiş.

KOMİSYON KURULMASI İSTENİYOR

Adalet ve Kalkınma Partisi kulislerinde, aynı konuda yapılan değerlendirmeleri şöyle özetlemek mümkün.

Parti yetkilileri;

- 4 eski bakanın haklarındaki iddialara cevap verebilmeleri için öncelikle ne ile suçlandıklarını bilmeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar.

- Kamuoyunda konuşulan ve medyada yer alan iddiaların herkesin malumu olduğunu belirtiyor ancak ortada henüz bir iddianame bulunmadığının altını çiziyorlar.

- İddianamesi hazırlanmadan Meclis’e fezleke gönderilmesinin, geçmişte örneği bulunmayan bir uygulama olduğunu fakat buna rağmen iddiaları soruşturmak üzere bir komisyon kurulmasını istediklerini söylüyorlar.

KOMİSYON KURULACAK

Yenilenen soruşturma önergesi gelecek hafta Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilecek ve 4 eski bakan hakkındaki iddiaları soruşturmak üzere bir komisyon kurulacak.

Bağış, Güler, Çağlayan ve Bayraktar Meclis’te kendilerini savunacaklar.

Kimin ne kadar tatmin olup olmayacağı ayrı mesele ama 4 eski bakan, gündemi altüst eden o çarpıcı iddialar hakkında ilk kez ayrıntılı ve açık açık konuşacaklar.

Biz de dinleyeceğiz bakalım...