BIST 9.560
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.487,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan'dan sert Cumhuriyet tepkisi! Tehditlerle...

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında Cumhuriyet'e düzenlenen operasyonla ilgili AP'ye sert tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti'nin grup toplantısında vekillere seslendi.

Yıldırım'ın gündeminde Cumhuriyet gazetesi'ne düzenlenen operasyon da vardı. Yıldırım operasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bir gazetenin yöneticilerine ve vakfına yönelik ithamlar var. Bir şikayet var ağustos ayından beri soruşturma var. Bu gazeteye gözaltılar yapıldı. Hemen koro halinde başladılar, 'basın özgürlüğü elden gidiyor' diye. Basın özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız.

AP'YE SERT TEPKİ

Bizim Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu terörle mücadelede attığımız adımlardır. Hemen önümüze basın özgürlüğü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu'nda birisi, 'Bu gazeteyle ilgili gözaltılar bizim kırmızı çizgimizdir...' Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bizde millet.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SİZDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ

Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Bırakın bu işleri. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek ülke değildir. Avrupa Parlamentosu terör örgütünün reklamının yaparken kırmızı çizginiz neredeydi.  Basın özgürlüğünü sizden öğrenecek değiliz.