BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,84
ALTIN 2.479,62
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan özür bekliyorlar

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, ”Başbakan’ı, CHP’ye ve milletvekillerine yönelik yönelttiği suçlamalardan dolayı özür dilemeye davet ...

Abone ol

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, ”Başbakan’ı, CHP’ye ve milletvekillerine yönelik yönelttiği suçlamalardan dolayı özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın Reyhanlı saldırısı sonrası CHP’ye yönelttiği suçlamalardan ötürü özel dilemesi gerektiğini söyledi. Reyhanlı saldırısından sonra hükümet kanadı tarafından yapılan açıklamalarla olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia eden Refik Eryılmaz, Başbakan’ın CHP’ye yönelik suçlamalarda bulunduğunu ve belgelerin elinde olduğunu söylediğini hatırlattı.
Eryılmaz, olaydan sonra terör örgütü El Kaide’nin Reyhanlı ve Cilvegözü’ndeki saldırıları üstlendiğini hatırlatarak, “Bununla yetinmeyen silahlı terör grubu yine kendilerine bağlı ırak Şam İslam Devleti Azez Kasabası’nı ele geçirmesinden sonra Türkiye’ye tehditte bulunarak Cilvegözü ile Öncüpınar sınır kapılarının açılmaması halinde Ankara ve İstanbul’da bombalı eylemlerde bulunulacağına dair tehditlerde bulundu, yaptığımız araştırmalarda bu tehditlerin ardından kısa bir süre sonra bu iki sınır kapısının yeniden açıldığını tespit ettik” ifadelerini kullandı.

"HEPSİ SORGULANMALI"
Başbakanlık müfettişlerinin Reyhanlı patlamasına ilişkin yaptıkları incelemenin raporlarını Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiklerini söyleyen Eryılmaz, “Başbakan sözde patlamaları incelemek ve araştırmak üzere Başbakanlık müfettişlerini görevlendirdi. Müfettişler yaptıkları incelemede bu olayla ilgili herhangi bir devlet görevlisinin kusurunun bulunmadığı yönünde bir rapor hazırladılar. Başbakanlık müfettişlerinin hazırladığı rapor neden Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderiliyor. Neden İlçe Emniyet Müdür, Bölge MİT Müdürü görevden alınmıştır. Bunların hepsinin sorgulanması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
“Biz ‘barış’ dedikçe Başbakan bizi Esadcı olmakla suçladı” diyen Eryılmaz, “Başbakan sen nasıl bir tehlikenin, kanlı bataklığın içine bulaştın. Türk halkı Reyhanlı halkı neyin diyetini ödüyor, hiç mi sonuçlarını, ülkeni düşünmedin, hiç mi Allah’tan korkmadın? Başbakan’ı CHP’ye ve milletvekillerine yönelik yönelttiği suçlamalardan dolayı özür dilemeye davet ediyoruz” diye konuştu.
Eryılmaz, toplantının sonunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın terör örgütü üyesi olduklarını iddia ettiği kişilerle çekilen fotoğrafını gösterdi.
(İHA)