BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Belediye çalışanlarından atlı protesto

Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şubesi üyeleri, kentte belediyede görev yapan memurların ulaşımda ücret ödemesini Büyükşehir Belediyesi önünde a...

Abone ol

Türk Yerel Hizmet Sen İzmir Şubesi üyeleri, kentte belediyede görev yapan memurların ulaşımda ücret ödemesini Büyükşehir Belediyesi önünde atlı arabasıyla protesto etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Yerel Hizmet Sen İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 50 kişi, yanlarında getirdikleri atlı arabanın üzerine çıkarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye memurlarına ulaşımda uygulanan ücret politikasını protesto etti. Burada bir açıklama yapan Türk Yerel Hizmetler Sen İzmir Şube Başkanı Mehmet Ali Kalafat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer büyükşehir belediyelerinde uygulandığı gibi ücretsiz ulaşım kartı vermesi gerektiğini söyledi. Kalafat, “6245 sayılı Harcırah Kanunu’na tabii kurumlarda çalışmakta olan memur personele kişiselleştirilmiş ‘resmi kurum kartı’ verilmektedir. Bu kart ile resmi kurumlarda çalışanların ulaşımla ilgili problemlerinin önüne geçilmektedir. Bizim belediyemizin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi yasal gerekçeleri ile alacağı bir kararla bu sorun çözülebilir” dedi. Grup, basın açıklamasının ardından alandan ayrıldı.
(İHA)