BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Bundan vazgeçin

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “AK Parti hükümeti her mevzuda yapıyormuş gibi davranıyor, bundan vazgeçin diyoruz” dedi. <br/><br/>...

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “AK Parti hükümeti her mevzuda yapıyormuş gibi davranıyor, bundan vazgeçin diyoruz” dedi.

"ATAMASIN YAPILMAYAN 900 KÜRTÇE ÖĞRETMENİ..."
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Mardin Artuklu Üniversitesi başta olmak üzere Bingöl, Tunceli ve Diyarbakır Dicle Üniversitelerinde Kürtçe öğretmenliği için lisansüstü eğitimi yapan ve bu eğitimlerini yapan insanların atamaları konusuna değinen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “500’ü Mardin üniversitesinde olmak üzere 900 kişi bu sertifikayı aldı. Bu 900 kişinin tayinleri, atamaları yapılmıyor yapılamıyor. Ataması yapılmayan 900 Kürtçe öğretmeni Mardin Üniversitesi’nin önünde eylem yaptılar ve önümüzdeki hafta Ankara’ya gelmeyi planlıyorlar. Sayın Nabi Avcı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, üniversite yönetimini arayarak bu atamaları yapacaklarını defaten söylemişti. Henüz hiçbir hareket yok. İlk günden beri iddiamız, AK Parti hükümeti her mevzuda yapıyormuş gibi davranıyor, bundan vazgeçin diyoruz. Sürekli olarak sıkıştığı zaman daha ötesine götüremediği zaman bir paket açıklıyor, toplumda büyük umutlar meydana getiriyor, kırıntı kabilinden sayacağımız değişiklikler ve haklar bile bir müddet sonra içi boşaltılıyor. Taktik baştan beri aynı, elinden geldiği kadar az hakkı geç tanı, elinden geldiği kadar için boşalt ve anlamsızlaştır. Bugün de aynı taktiği sürdürüyorlar. Lütfen biraz ciddi olun, verdiğiniz sözde durun” diye konuştu.

"İMAM-CEMAAT MESELESİ"
“Şırnak’ta özel bir okul öğretmen bulamadığından yakınıyor“ şeklindeki soruya yanıt veren Altan Tan, “Şuanda 900 kişi hazır bekliyor. Var olanı kullanmıyorsunuz sonra uzaydan mı gelecek” açıklamasında bulunurken, “Andımız tartışması var siz nasıl bakıyorsunuz” şeklindeki soruya ise, “Bu atılması gereken adımlar çok geç kalmakla birlikte olumlu adımlar. Andımızın kalkması, Kürtçenin özel okullarda bile olsa eğitim dile olabileceğinin önünün açılması bunlar iyi şeyler ama yetmez. İkinci değerlendirme yetmez ama oyalar. Hükümetin bu oyalama taktiğinden vazgeçmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Suriye Tezkeresi konusunda da görüş belirten Tan, “Biz bundan önceki tezkerelere de karşı çıktı. Suriye ile ilgili bir tezkere gelecek. Sen bu tezkereyi neden istiyorsun, ne oluyor bitiyor bir anlat bize. Neye göre ’kabul’ diyeceğim neye göre ’ret’ diyeceğim. Bizim bilmediğimiz bur konuda tavrımız ’ret’ olacak” şeklinde konuştu.
Tan; Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna ile ilgili soruya ise şu şekilde cevap verdi: “Başbakan telefon açıp da gazete patronlarına posta koyarsa; vali de bunu yapar. Az yapmış. İmam ile cemaat meselesi.“
(İHA)