BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan çok önemli enflasyon açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarıyla ilgili yeni önlemler alındığını söyledi. Bunları "önümüzdeki dönemde vatandaşla paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Abone ol

Yıllık enflasyon rakamları 11,9'la son 9 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Beklentilerin üzerinde gerçekleşen enflasyon oranlarıyla hükümet düğmeye bastı. Erzincan'da gazetecilerin sorusuna cevap veren Başbakan Yıldırım enflasyona karşı yeni önlemler alındığını ve bunların vatandaşa açıkalanacağını ifade etti. Hedefin önümüzdeki yıl tek haneli orana düşürmek olduğunu ifade etti.

ENFLASYON BEKLEDİĞİMİZDEN YÜKSEK ÇIKTI

Gazetecilerin bugün açıklanan enflasyonla ilgili değerlendirmesini sordukları Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

“Bugün açıklanan enflasyon oranı yüzde 11.9. Bu bizim beklediğimizin üzerinde bir sonu. Hedeflediğimiz, orta vadeli planda da belirtildiği gibi önümüzdeki yıldan itibaren tek haneli orana düşürmek. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var, aldığımız önlemler var. Önümüzdeki zaman diliminde vatandaşla paylaşacağız.

"SEBEPLERİNİ BİLİYORUZ"

Sebeplerini biliyoruz ama, sebeplerine girmekten ziyade sonuç önemli. Sonuç bizim beklediğimizin üzerinde bir enflasyon var. Amacımız enflasyonu daha da aşağı çekmek. Daha fazla üretim, iç piyasanın ihtiyacı olan nakit ihtiyacını daha fazla karşılayacağız, üretim girdi maliyetlerini azaltacağız. İstikrar ve güveni sürdürülebilir hale getirdiğimiz de enflasyonda inmiş olacak.

DÖVİZ KURUNDAKİ OYNAKLIK

Zaman zaman kurdaki oynaklıklar dalgalanmalar oluyor, bunların kalıcı bir durum olmadığını ortada ve uzun vadede daha istikrarlı bir ekonomik süreci yaşayacağımızı vatandaşlarımıza ifade etmek isterim."

Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı! İşte o rakamlar