BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  MEDYA

Başbakan'a yönelik darbe her an gerçekleşebilir

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'tan Başbakan'a "darbe" uyarısı... Barlas, Fethullah Gülen'in 'ruhani lider' imajıyla, bulduğu boşlukta darbe yapabileceğine dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER - Sabah si Yazarı Mehmet Barlas, emekli bir askeri liderle yaptığı sohbeti anlatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Fethullah Gülen'in arayışları konusunda uyardı; "Her an darbe yapılabilir" imasında bulundu.

, eski komutanlardan birisiyle yaptığı tecrübe alışverişini yazarken; ordunun siyasete müdahale ettiği zamanı kaleme aldı. Barlas, emekli askeri liderin kendisine, "Meşru devlet yapılanmasında boşluk olduğu zaman biz devreye gireriz" dediğini açıkladı; devreye girmenin 'darbe' olduğu algısını okuyanlara bıraktı.

"OSMANLI BOŞLUKTA YIKILDI"
İngiliz İşgal Kuvvetleri'nin 16 Mart 1920'de Meclis'i Mebusan'ı basmalarıyla, askerin Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni devreye soktuğunu anımsatan Barlas, Demokrat Parti-CHP kavgaları ile ve Menderes-İnönü atışmaları arasında boşluk bulan ordunun 27 Mayıs'ta devlete el koyduğunu ifade etti.

"DİKKATİ ELDEN BIRAKMAYIN"
Barlas, Hükümet'e kendi bekası için 'cemaat' kavgasını bir an önce bırakmasını tavsiye ederek, yoksa oluşabilecek boşlukta ya yargı yolu ile ya da 'ruhani lider' görüntüsü ile dış bağlantıların desteği ile Gülen Grubu'nun istediğini elde edeceğini savundu. İktidar'a 'dikkati hiç elden bırakmayın' uyarısı yapan Mehmet Barlas, kayıt dışı siyaset uyarısında bulundu.

Mehmet Barlas'ın için...