BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a şarkılı gönderme

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’a şarkılı göndermede bulundu. Vural, “Eşim dostum beni yastayım sanıyor, Fas’tayım Fas’t...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’a şarkılı göndermede bulundu. Vural, “Eşim dostum beni yastayım sanıyor, Fas’tayım Fas’ta hiç kimse bilmiyor” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, Gezi Parkı protestolarına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan’ın ‘Yüzde 50’yi evde zor tutuyoruz’ yönündeki sözlerini eleştiren Vural, “Sana oy verenlerden yüzde 1’ini bile sokağa çıkaramazsın. Çünkü sana oy verenler bu milletin birbirine kırdırılmasını istemez. Bunu söyleyenlerin Saddam Hüseyin’den Hüsnü Mübarek’ten farkı yok. Bunlar bu ülkede kendileri Ali kıran baş kesen sanıyorlar” dedi. Milletin gönlünde isyan olduğunu ifade eden Vural, “Bu milletin adını, manevi değerlerini, özgürlüklerini Recep Tayyip Erdoğan ve senin gibilerine yedirtmeyeceğiz. Sizin iki dudağınız arasına bu milletin özgürlüğünü hayatın teslim etmeyeceğiz” dedi.

FERHAT GÖÇER’Lİ GÖNDERME
Son günlerde yaşananlara ilişkin Ferhat Göçer’in bir şarkısıyla Erdoğan’ı eleştiren Vural, “Eşim dostum beni yastayım sanıyor, Fas’tayım Fas’ta hiç kimse bilmiyor” dedi.
İzmir’de tweet atanların gözaltına alınmasını eleştiren Vural, “Twitter için Başbakan ‘baş belası’ dedi ya hemen özel ekipler kurmuşlar, eylemlerde tweet atanların evlerini basıyorlar. Zorba devlet bu, parti devleti bu. Bu ne hız. Biri bizi gözetliyor. Hepsi gözlem altında hepsi takip ediliyor. Özgürlük alanı diye bir şey kalmadı” diye konuştu.

"BUNLAR KİM ?"
Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyaretinde sosyal paylaşım sitelerinin merkezlerinin de yer aldığı Slikon Vadisi gezisine göndermede bulunan Vural, “Bize gelen bilgiler…Sosyal medyanın kısıtlamasına yönelik görüşme yapıldı mı yapılmadı mı? Devlet destekli bir takım hackerler girdi girmedi mi? Benim maillerim, twitter’ların takip ediliyor mu edilmiyor mu? Dolayısıyla bundan sonra twitter, facebook’tan hemen bir resim paylaşıldığı zaman kapımıza hemen bir polis gelebilir. İnternet özgürlük alanı diyordu Binali Yıldım. Başbakan ‘baş belası’ diyor” dedi.
İzmir’deki eli sopalı kişilerin sivil polis olduğu yönünde yapılan açıklamaların anımsatılması üzerine Vural, “Emniyet müdürünü aradım. Gecikmeli olsa da döndü. Bunun ne demek olduğunu sordum. Bunlar kim? Bunların polis olduğunu söylediler. Peki ellerinde sopalar var dedim. ’Bunlar cop’ dedi. Neden polis yeleklerini giymediler diye sordum. ’Biz giymelerini söylemiştik’ dedi. Peki o zaman eğer sivil görünümlü birileri varsa, bu vatandaşların aklında vurdu kırdı varsa, bunlar derin AKP’nin adamları diye şüpheye oluşturmaz mı? Şimdi herkes şüpheyle bakıyor. Böylelikle kamu görevlilerin töhmet altında kalmasının da zeminini hazırlamış oluyorlar” dedi.
(İHA)