BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan müjde üstüne müjde!

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında sosyal güvenlik alanında yapılacak çalışmalara değindi. Yıldırım bir de müjde verdi. Genel Sağlık Sigortası ve buna benzer konularda yaşanan mağduriyetler giderilecek.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Sosyal güvenlik alanında yapılacak köklü düzenlemelerle ilgili önemli müjdeler verdi. Başbakan Genel Sağlık Sigortası, Yaşlı, engelli bakım aylığı ve daha bir çok konuda yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini söyledi. Başbakan şu açıklamalarda bulundu.

YENİ BİR DÜZENLEME YAPILACAK

Sosyal güvenlik alanında da köklü düzenlemeler yapıyoruz. Genel Sağlık Sigortası nedeniyle mağduriyetler yaşanıyor. Gelir testi yüzünden, bir takım borçlar çıkarılıyor. Yaşlı, engelli bakım aylığı gibi ödemeler kesiliyor. Bu şikayetler bolca geliyor. Bunu ortadan kaldıracak, yeni bir düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız yapıyor, bunu da Meclis'e getireceğiz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaşımız mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var?

GÜNEDOĞU'DAKİ GENÇLERE MÜJDE

Başbakan Yıldırım, terör operasyonlarından sonra atılacak ikinci adım olan fiziki ve sosyal yenileme konularına değindi. "Gençlerimizi hayata bağlayacağız. Dağdan daha güzel bir hayat olduğunu onlara göstereceğiz" ifadelerini kullanan Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'da cazibe merkezleri oluşturacağız. Burada fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek" diyerek gençlere iş imkanı sunulacağını söyledi.

BİR DİZİ KARARLAR ALDIK

Hükümet programımızı açıklarken, daha fazla üreteceğiz demiştik. Yatırıma, istihdama, ihracata daha fazla kafa yoracağız. Ekonomi, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bir araya geldi, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bir dizi kararlar aldı. Burada, üreten, istihdam oluşturan, yatırım yapan, ihracatı artıran bir ekonomi. Mali disiplinden vazgeçmeden gerçek ekonomiyi büyütecek tedbirler var. Yatırımcı önündeki kırtasiye işlerini kaldırıyoruz.

"EZBER BOZAN DÜZENLEMELER GELİYOR"

Yeter ki yatırım yap, bu ülke insanları için iş, aş alanları oluştur. Onlarca belge, harçlar, vergiler... Yatırımcılar pes ediyor. Bunları ortadan kaldıracak, ekonomiye katkı sağlayacağı bütün imkanları sağlayacak düzenlemeleri yapıyoruz. Ezber bozan düzenlemeler geliyor. Nitelikli beyin göçünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Diğer ülkelerde gerek Türk vatandaşı, gerek başka ülke vatandaşları olsun yetişmiş, uzman insanları ülkemize gelmesi için oturma, çalışma izni hatta vatandaşlık dahil olmak üzere kolaylık sağlayacağız. Daha fazla yatırımcı gelmesini sağlayacağız.

"TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE DÜŞMANLARINA KORKU SALIYOR"

Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Burgazada Korveti'ni denize indirme, Kınalıada Korveti'ni kızağa koyma törenine katıldık. Gurur duyduk, göğsümüz kabardı. Bir zamalar bu gemileri paraları verdiğimiz halde dışarıdan teslim alamıyorduk. 74 Harekatı'nda bizi yüzüstü bırakanlar, bugün Türkiye'nin savunma ve caydırıcılık alanında, o günlerde yaşadığımız sıkıntıların bize öğrettiği tecrübeden geldiğini herkes anlamıştı. Savunma sanayine son 14 yılda 30 milyar dolar kaynak aktardık.

"İYİ Kİ AK PARTİ VAR"

AK Parti bütün Türkiye'nin, bütün vatandaşlarımızın partisidir. AK Parti bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumayı esas etmiştir. Ayrımcılık yapanlar bizim bu hassasiyetimizi asla anlayamazlar. İşimiz hizmet, gücümüz millet dedik, bu günlere geldik. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuk. Demokrasiyle ekmeğimizi, aşımızı büyüttük. Hukuk devleti anlayışıyla vatandaşımızın hukukuna sahip çıktık. Bundan sonra da aynı istikamette devam edeceğiz. İyi ki AK Parti var.

GÜVEN VE İSTİKRAR

Türkiye'de demokratik istikrar ile ekonomik istikrar birlikte gelişiyor. Türkiye büyüyor ama dünya ekonomileri küçülüyor. Bütün umut erici gelişmelerin arkasındaki sır iki kelimedir; Güven ve istikrar. Sağlam ve güçlü iradeyle 14 yılda Türkiye ekonomisin şaha kaldırdık.