BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan flaş Hollanda açıklaması

Başbakan Yıldırım, Bakan Kaya'nın Hollanda Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesine ilişkin, İzmir'den bir kanala bağlanıp basın açıklaması yaptı

Abone ol

Başbakan Yıldırım'dan öne çıkan açıklamalar;

Bakanımız Almanya'dan Hollanda'ya geçti orada vatandaşlarımızla buluşma planı vardı. Ancak Hollanda makamları bu buluşmaya izin vermedi ve bunun üzerine bildiğiniz bu kriz yaşandı. Uzunca bir süre içerisinde çeşitli diplomatik temaslar netice vermeyince Sayın Bakanımız ve ekibi karayolu ile Almanya'ya dönmek zorunda kaldı.

Olay bu. Şimdi tabiHollanda'nın yaptığı maalesef hiçbir diplomatik nezakete kurala uymayan bir iştir. Diplomatik dokunulmazlığı olan bakanımıza maalesef kendi konsolosluğumuza gitme izni dahi verilmemiştir ve Hollanda hükümeti bütün diplomatik ve uluslararası kuralları adeta

çiğneyerek böyle bir yanlış içerisine düşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti olarak biz buna gereken karşılığı vereceğiz veriyoruz. Ancak vatandaşlarımızı sakin ve sağduyulu olmaya çağırıyorum. Onların herhangi tahriklere kapılmasını istemiyoruz.

Herkes evine çekilsin şimdilik bu kadar yeter. Ayrıca Hollanda da bulunan bütün soydaşlarımıza ve vatandaşlarımıza da aynı şekilde sakin olmalarını aklı selim hareket etmelerini ve tahriklere prim vermemelerini istiyoruz.

Hollanda hükümetinin bu faşizan tutumuna verilebilecek en güzel cevap 16 Nisan'da halk oylamasının sonucuyla daha iyi anlaşılacaktır. Verecekleri cevabı sandıkta vermeleri en güzel cevap olacaktır.

HOLLANDA'NIN FAŞİZAN TUTUMUNA CEVAP REFERANDUMDUR

Ayın 14'ünde yapılacak seçimler var. Bu sebeple bugün yaşadığımız olay Hollanda'nın tamamen iç siyasetinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyoruz. Ama hiç bir yönü ile bu bizim açımızdan kabul edilemez ve bunun mutlaka karşılığı en ağır şekilde verilecek.

HOLLANDA'NIN İÇ SİYASET ÇABASI OLDUĞU GÖRÜLÜYOR 

Ayın 14'ünde yapılacak seçimler var. Bu sebeple bugün yaşadığımız olay Hollanda'nın tamamen iç siyasetinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyoruz. Ama hiç bir yönü ile bu bizim açımızdan kabul edilemez ve bunun mutlaka karşılığı en ağır şekilde verilecek.

MİLLET YANLIŞA KARŞI BİR MİLLİ DURUŞ SERGİLEDİ 

Bu milli duruş milli duygu ülkemize dışardan yapılacak bir haksız muamele bir yanlışa karşı bütün fikir ayrılıklarımızı nasıl terkedip milli bir duruş birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu gösteren en somut örnektir. Şu an için gerek Hollanda gerek Türkiye'deki vatandaşlarımızın maksadı hasıl oldu, artık evlerine dönebilirler. Şu an için kriz çözülmüş durumda ancak tabii ki bunun sonuçları olacaktır.

HOLLANDA BAŞBAKANINA GEREKENLERİ SÖYLEDİM 

Ben bu konuyla ilgili hiç başka Avrupa ülkesinin lideri ile görüşmedim böyle bir görüşme ihtiyacı da duymadım. Sadece Hollanda Başbakanı ile görüştüm ona da gereken şeyler söylendi.