BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Yıldırım'dan bozkurt işareti açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım. AK Parti grup toplantısında neden bozkurt işareti yaptığını gazetecilere anlattı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün AK Parti grup toplantısında bozkurt işareti yapması çok konuşuldu. AK Parti ve MHP arasındaki yakınlaşmanın son adımı olarak görüldü.

Grup toplantısı sonrası gazetecilere konuşan Yıldırım, işaretle ilgili soruya yanıt verdi. Milliyet yazarı Serpil Çevikcan, Başbakan Yıldırım ile ayaküstü yapılan sohbetin detaylarını köşesinde aktardı:

"ENGELLİLER İÇİN İŞARET YAPTIM"
"Bozkurt işaretinin anımsatılması üzerine, işaret dilini, sembolizmi anımsatarak, “Engelliler için işaret yaptım. ‘Evet’ anlamına geliyor. MHP’liler, ‘bizden bahsedin’ dedi ben de işaret diliyle onlardan bahsettim” karşılığını verdi.

Yıldırım, “Herhangi bir kaygıyla yapmadınız yani” denilmesi üzerine, “Ne kaygısı olacak? ‘Bizim işareti yap’ dediler, ben de onların işaretini yaptım” ifadesini kullandı.

MHP'DEN DE İŞARET BEKLİYOR
Başbakan, “Onlar da bizim işaretimizi yapsınlar” deyince, “Sizin işaretiniz nedir?” diye sorduk. Yıldırım, beş parmağı açık şekilde elini havaya kaldırıp halkı nasıl selamladıklarını gösterdi ve “Bizim işaretimiz böyle” diye ekledi."