BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Denizbank film yarışması ilk senaryo ilk film

DenizBank'ın, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle bu yıl kapsamını genişleterek düzenlediği, "2. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması" için başvurular tamamlandı.

Abone ol

DenizBank'ın düzenlediği yarışmaya yoğun ilgi gösterilirken, teknik açıdan uygun görülen 355 başvuru yapıldı.

Banka açıklamasına göre, ön jürinin yapacağı değerlendirmeyi geçecek 20 proje, Tevfik Başer'in başkanlığını yaptığı, Birce Akalay, Damla Sönmez, İbrahim Altınsay, Mehmet Aslantuğ, Melisa Sözen, Nuran Evren Şit, Perihan Yücel, Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Serdar Akar, Tayfun Pirselimoğlu ve Turgut Yasalar'dan oluşan ana jüri tarafından, ikinci bir değerlendirmeye alınacak.

Ana jürinin yapacağı değerlendirmenin ardından belirlenecek ilk 3 senaryo ve mansiyonlar, eylül ayında yapılacak ödül töreni gecesinde açıklanacak.

Birinci seçilecek eser 30 bin TL ve usta isim David Bourla'dan senaryo doktorluğu, ikinci seçilecek eser 15 bin TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı, üçüncü seçilecek eser ise 10 bin TL ve Türk bir senaristten senaryo danışmanlığı ile ödüllendirilecek.

Ayrıca jüri tarafından belirlenecek 3 senariste, yarışmaya katıldıklarına ve eserlerinin gelişime açık olduğuna dair mansiyon plaketi verilecek.

Bu yıl yarışmada geçen yıldan farklı olarak ödül alan senaryoların yenilenmesine yönelik aşamalar yer alacak. Bu doğrultuda, kazanan ilk 3 projenin senaristi, senaryoların geliştirilmesine dair en az 3 aşamalı ve kapsamlı bir çalışma yapacak.