BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Yıldırım: Gereken adımları attık

Başbakan Yıldırım, ''10 yıl önceki tehdit algısıyla bugünki tehdit algısı aynı değil. Önceden tankla, topla, uçakla bir harp icra edilirken şimdi bilişimle, siber saldırılarla gerçekleştiriliyor. Türkiye'de bu konuda girişimler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu konuda TSK'da gerekli adamları attı. '' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi akademik yıl açılışı ve Harp Enstitülerinin eğitime başlaması programında açıklamalarda bulundu.

''KAYIPLAR SÜRETLE TELAFİ EDİLMİŞTİR''

Yıldırım, ''15 Temmuz'da bu kurumlarımıza verilen tahribat ve buradaki insan kaybımız, öğrenci kaybımız süratle telafi edilmiş, az önce rektörümüzün bana verdiği bilgilere göre, Harp Akademileri, Harp Okulları, astsubaylar ve akademilerde 15 Temmuz öncesi Jandarma'yı, GATA'yı ve Sahil Güvenliği çıkardıktan sonra toplam sayı 9 bin 828. Bugün bu sayı 9 bin 832'dir. Dolayısıyla bu konuda hiçbir zafiyet kalmamış ve süratle buradaki açık kapatılmıştır. Buna Jandarma'yı, Sahil Güvenliği, GATA'daki öğrencileri koyarsanız daha önceki 16 bin seviyesi neredeyse yakalanmış gibi gözüküyor. Bir yıllık süre içerisinde istediğimiz hedeflere ulaşmak, 15 Temmuz gibi büyük bir travmadan sonra önemli bir başarıdır.'' ifadelerini kullandı.

''10 YIL ÖNCEKİ TEHDİT ALGISIYLA BUGÜNKİ AYNI DEĞİL''

"10 yıl önceki tehdit algısıyla bugünki tehdit algısı aynı değil.'' diyen Başbakan, ''Ülkeler savunma ağırlıklı hazırlık yaparken bugün caydırıcı ağırlıklı hazırlık yapıyorlar. Önceden tankla, topla, uçakla bir harp icra edilirken şimdi bilişimle, siber saldırılarla gerçekleştiriliyor. Türkiye'de bu konuda girişimler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu konuda TSK'da gerekli adamları attı. 2012'den itibaren siber tehdidi için gerekli altyapı oluşturuldu." dedi.