BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım: Almanya açık açık hayır propagandası yapıyor

Başbakan Binali Yıldırım, Bolu'da yapmış olduğu mitingde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Bolu mitinginde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada "Almanya'da 'hayır'a özgürlük var 'evet'e yok. Benim memlekete sevdalılarım 16 Nisan'da bunun cevabını verip onları ters köşe yapacak diyerek evet vurgusu yaptı.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın Bolu'daki açıklamalarından öne çıkanlar: Sayın Devlet Bahçeli bu ülkede beka sorunu olduğunu gördü ve bu değişiklikte bize destek oldu. Ülkücü ve milliyetçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Bunlar Türkiye büyümesin, terör bitmesin diye el ele verdiler, hayır için çalışıyorlar. Bu milletin iradesinin önüne geçemezler.

''Türkiye'de, 1923'ten beri 94 senede 65 tane hükümet kuruldu. Bu sistem, baba ile oğulu birbirine düşürür. Dün neler olduğunu gençler bilmez, ama siz bilirsiniz. Demirel-Çiller, Ecevit-Sezer, Menderes-Bayar; hepsinin arasında sorun çıktı. Türkiye'nin geleceğini garanti altına almamız lazım. Mesele memleket meselesi."

''HAYIR'CILARDAN HAYIR GELMEZ''

Türkiye için son derece önemli değişikliğe bazıları karşı çıkıyor. "Hayır"cılardan hayır gelmez. En güzel işler "evet" le başlar. "Evet" de bereket vardır.

En başta terör örgütleri bu değişikliğe hayır diyor. Almanya'da 'hayır'a özgürlük var 'evet'e yok. benim memlekete sevdalılarım 16 nisan'da bunun cevabını öyle bir verecek ki onlar da ters köşe olacaklar. Bu iki çifte standardı yüzlerine vurunca rahatsız oluyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar bunun önüne geçemezler. Neden 'hayır' diyorlar Çünkü Türkiye bu sistemle büyüyüyecek. Ne istiyorlar Türkiye bunların arkasında dursun. Elele verdiler 'hayır için çalışıyorlar.

ALMANYA "HAYIR PROPAGANDASI YAPIYOR

"Almanya açık açık kendi televizyon kanallarında 'hayır' propagandası yapıyor. Almanya bizim bakanlarımıza izin vermezken, bizim oradaki çalışmalarımıza izin vermezken bölücülerin, FETÖ'cülerin her türlü faaliyetlerine sonuna kadar izin veriyor. Almanya'da 'hayır'a özgürlük var, 'evet'e özgürlük yok. Benim Almanya'daki, Avrupa'daki milyonlarca memleket sevdalılarım bunun cevabını 16 Nisan'da öyle bir verecekler ki onlar da şaşıracaklar, onlar da ters köşe olacaklar."

Ne yaparlarsa yapsınlar bunun önüne geçemezler. Neden 'hayır' diyorlar Çünkü Türkiye bu sistemle büyüyüyecek. Ne istiyorlar Türkiye bunların arkasında dursun. Elele verdiler 'hayır için çalışıyorlar.