BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Yardımcısı Yılmaz'dan flaş Cizre açıklaması

Cizre olaylarına en son açıklama Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, 'Cizre'de yaşananların asıl sorumlusu PKK' dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cizre olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı Editör Masası'na katılan Cevdet Yılmaz'ın bir soru karşısında, "Maalesef HDP'nin siyasi iradesinin pek de güçlü olmadığını gördük" ifadesini kullandı.

Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları şöyle: 

"Esas belirleyici olanın terör örgütü olduğunu, HDP'nin bu kadar insandan oy aldığı halde bunun hakkını veremediğini gördük. HDP'ye oy verenler de bizim kardeşimiz. Bizim onlarla hiçbir sorunumuz yok ama asıl sorun HDP'yi yönetenler. Kendilerine oy verenlerin beklentilerini karşılayacak bir siyaset izlemediler.

Herkesin el ele, kol kola demokratik usullerle teröre ortak tepki göstermesi arzu edilen bir durum. Ancak 'teröre tepki gösteriyorum' diye batıda yaşayan Kürt vatandaşlarımızın canına, malına kastedebilecek, zarar verebilecek bazı provokatif eylemler içine girenleri de maalesef gördük. Bunu yapanlar terör örgütünün değirmenine su taşıyor. Terör örgütünün tam da istediği zaten bu.

ekran-resmi-2015-09-11-10.32.53.png
Elimizden gelen tüm gayreti sivillerimizin zarar görmemesi için harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz. Sivillere olan hadiselerin gerçek sorumlusu da terör örgütüdür. Türkiye hiçbir zaman 90'lı yıllara dönmeyecektir. Eski Türkiye geride kaldı. Biz artık yeni Türkiye'den bahsediyoruz. 90'lı yıllara dönmemiz için çaba sarfeden terör örgütüdür. Ne yaparlarsa yapsınlar yatırımlarımıza devam edeceğiz. Biraz gecikebilir belki, havaalanı gibi... Ama biz mutlaka bu yatırımlarımızı tamamlayacağız. Vatandaşlarımız bu konuda emin olsunlar..."