BIST 10.183
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.388,57
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ SADAK’I ZİYARET ETTİ

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “ MHP ve sözcüleri bana ’bu adam onlara (BDP’li Milletve...

Abone ol

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “ MHP ve sözcüleri bana ’bu adam onlara (BDP’li Milletvekilleri) ekmek verdi’ diye olmadık laflarla hakaret ettiler. Ben bunları hakaret değil şeref sayarım, çünkü milletvekilleriydiler" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Valilik çıkışı Siirt Belediyesi’ne gitti. Yolda bulunan esnafı da ziyaret eden Bakan Arınç, ayaküstü sohbet ettiği vatandaşların hatırını sordu. Belediye binası girişinde Bakan Arınç’ı çiçekle karşılayan Sadak, bina girişinde üzerinde tutuklu bulunan BDP’li belediye meclis üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı pankartı gösterdi. Siirt Belediyesi’ni devraldıklarında belediyenin varlığının bulunmadığını belirten Sadak, "Her şeyden mahrum olan belediyenin bir makam aracı bile yoktu. Siirtli iş adamlarının desteğiyle bir şeyler yapmaya çalıştık. Siirt’in çıkarı olduğu sürece muhalefet yapmak hiçbir şeye yarar değil. Siirt’i evliyalar ve barış diyarı yapmak için gecemize gündüzümüze kadar, Siirt’i acı günlere şiddet ortamına yönelmemesi için büyük bir gayret sarf ettik. Siirt halkının duruşu bizim için çok önemlidir. Bu sürecin sağlıklı yürümesi için herkesin barış dilini iyi kullanması gerekir" diye konuştu.

“HALKIMIZ KİMİ SEÇMİŞSE BAŞIMIZIN TACIDIR”
Selim Sadak’ın göstermiş olduğu misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek konuşmasına başlayan Arınç, "Valilikten sonra belediyeyi ziyaret ettik. Belediye Başkanı hangi partiden olursa olsun, halkımızın seçtiği bir insan olması dolayısıyla hem onun makamına hem de şahsına saygı duyduğumu göstermek için Siirt ve birçok belediyeyi ziyaret ettim, ediyorum. Bunu Ağrı Doğu Beyazıt ve Tunceli’de de gösterdik. Halkımız kimi seçerse seçsin başımızın tacıdır, saygı göstermişiz ve yardımcı olmamız gerektiğini ifade etmişiz. Yaklaşık 9 yıl önce Sayın Hatip Dicle, Leyla Zana, rahmetli Orhan Doğan ve Selim Sadak’ın da aralarında bulunduğu 4 arkadaşımız, Meclis Başkanı olmam nedeniyle benimle görüşmek istemişti. Birileri bunları kabul etmememiz konusunda telkinde bulunmuştu, Zaman öyle bir zaman ki birileri randevu vermeyerek telefonlarına çıkmayarak, görüşme kabul etmemişti. Bir akşam yemeğinde ağırladığım davetlilerimden sadece Selim Sadak oruçluydu ve namazı da beraber kıldık" şeklinde konuştu.

"MHP’NİN, BDP’LİLER ÜZERİNDEN YAPTIĞI HAKARETLERİ ŞEREF SAYARIM"
İftarın ardından Sadak ile 4 saat konuştuklarını aktaran Arınç, "10 yıl ceza evinde kalmıştı. Tekrar barışın gelmesi, akan kanın durması ve Kürt halkının sorunlarını konuşmuştuk. Beni MHP ve sözcüleri çok eleştirmişti, ne zaman beni akıllarına getirseler ’bu adam onlara ekmek verdi’ diye olmadık laflarla hakaret ettiler. Ben bunları hakaret değil şeref sayarım, çünkü milletvekilleriydiler. Belki Türkiye’de olmadığını biliyorum ama, dünyanın pek çok yerinde de 10 yıl bir fiil cezaevinde kalarak bunun acısını 10 kat 20 kat çekmiş bir siyasetçi bulmakta mümkün değil, Türkiye’de adam öldürenler bile 10 yıl cezaevinde kalmamış, zaman zaman öyle aflar çıktı ki, elini kolunu sallayıp çıktılar. Ama bu 4 milletvekili arkadaşlarımız 10 yıl 3 ay sonra çıktılar" ifadelerini kullandı.

"ADAM ÖLDÜRENLER BİLE CEZAEVİNDE 10 YIL YATMAMIŞTI"
Arınç, adam öldürenlerin bile cezaevinde 10 yıl yatmadığını belirterek, "Ama 4 milletvekili arkadaşımız 10 yıl 3 ay ceza evinde kalmıştı. Selim Sadak’la dostane ilişkimiz var, kendisi Türkiye’nin değerlerine sahip çıktığı gibi, barışı gönülden desteklediği inancını da taşıyor. Hepimiz barış konusunda hassasiyet göstermemiz gerekir ve barış diline zarar verecek söz ve eylemlerden kaçınmalıdır. Herkes bilsin ki, bu sürecin sağlıklı devam etmesinde bizim katkımız çoktur. Bugüne kolay gelmedik, Türkiye’de 75 milyonu memnun edip, böylesi huzur ve barış ortamı gönülden istenmesi bile belli başına bir olaydır. Çünkü bunu sağlamak bile kolay değildir. Bu yolları açmak kime nasip olduysa, bunlar kolay şeyler değildir. Temennimiz AK Parti’li bir belediye başkanının seçilmesidir, bizim gönlümüzden bu geçiyor. Ama takdir Siirt halkınındır. Siirt halkı kimi tercih ederse etsin bu kişi başımızın tacıdır. Yeter ki demokratik bir seçim olsun, güzel hizmetler olduğuna canı gönülden inanıyorum. Vakıf hukuku çok önemlidir, bazı vakıf alanlarının tamir edilmesi için çabalıyoruz. Vakıf alanlarının kurtulması için de yapılan çabaları takdirle karşılıyoruz, Biz de, kim vakfa sahip çıkarsa o bizim en sevdiğim insandır, kim vakıf malı yerse, ayaklarına vakıf tozunu bulaştırırsa beddua alır, biz buna inanıyoruz. Siyaset düşmanlık değil, rekabet işidir. Sonunda halk kararını verir. Hükümet olarak son 10 yılda çok güzel hizmetler yaptık. Bu süre içinde yollar yapılıp, tarım desteklemeleri veriliyor. 10 yıldan fazla başbakanlık yapmış değerli bir insanı demokrasiye armağan eden, Türkiye’ye armağan eden bir il olan Siirt’in Türkiye tarihinde önemli bir yeri var" dedi.

"4’ÜNCÜ YARGI PAKETİNDE TAHLİYELER ÇIKACAK"
Arınç, hükümet olarak bazı cezaların ertelenmesini gündeme getirdiklerini dile getirerek, "Yargı ile ilgili eleştiriler yapılıyor, ama hükümet olarak bazı cezaların ertelenmesini gündeme getirdik. Düşünce açıklaması yoluyla veya basın yoluyla bir düşünceyi ifade edenlerin suç sayılmamasını istiyoruz. Baktık ki, mahkemeler arka arkaya uzuyor, hem 3’üncü hem de 4’üncü yargı paketinde terörle mücadele yargı paketinde düzenleme yaptık. Şiddet cebir tehdit yoksa, herkes istediğin söylesin dedik. Buda önemli bir aşama, tabi KCK denen yapılanma ile ilgili son zamanlarda tahliyeler oldu, bunları takip ediyorsunuz. Halen devam eden mahkemeler ve tutukluluğu bulunanlar var, onlar da şüphesiz dosya durumlarına bırakılarak, ya tahliye edilirler, ya da karar aşamasına gelirler" diye konuştu.
(İHA)