BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yardımcıları görev dağılımı belli oldu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcıları'nın görev dağılımlarının belli olduğunu söyledi. İşte 64. Hükümette görev yapacak Başbakan Yardımcıları'nın görev dağılımı;

Abone ol

64. Hükümette Başbakan Yardımcılarının görev alanları da açıklandı. Mehmet Şimşek, ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşlarının koordinasyonundan sorumlu olurken, Tuğrul Türkeş ise kamu kurumları ile hükümet arasındaki ilişkilerden sorumlu olacak.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcılarının görev alanlarını açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kamu diplomasisi ile ilgili kurumların koordinasyonundan sorumlu olacak.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomiyle ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonundan sorumlu olacak.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan TİKA ve Yurt Dışı Türkler gibi yurt dışıyla ilgili kuruluşların koordinasyonundan sorumlu olacak.

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, kamu kurumları ile hükümet arasındaki ilişkilerden sorumlu olacak. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ise Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilişkiler ve reform ve yatırımların koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görevlerini sürdüreceklerdir" ifadelerini kullandı.