BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  MEDYA

Başbakan patronu arayıp ağlatacak kadar kızmış

Usta gazeteci Hasan Cemal Milliyet'ten gönderilmesi sürecine dönük Başbakan Erdoğan'ı suçlayan açıklamasının ardından GAZETECİLER.COM'un sorularını yanıtladı.

Abone ol



Usta gazeteci Hasan Cemal Milliyet'ten gönderilmesi sürecine dönük Başbakan Erdoğan'ı suçlayan açıklamasının ardından GAZETECİLER.COM'un sorularını yanıtladı.

sinden gönderilme sürecine dair ilk zamanlarda yaptığı açıklamalar ile dün akşam Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamalar arasında bir fark olmadığını kaydeden Hasan Cemal "AKP medyası sözlerimi cımbızladı" yorumunu yaptı.

screen-shot-2014-02-14-at-3.28.17-pm.pngO GÜN NE DEDİYSEM ŞİMDİ DE AYNISINI SÖYLÜYORUM

Cemal, daha önce Milliyet'ten kovulmasında Başbakan'ın bir dahli olmadığı yönünde bir açıklaması olmadığını vurguladı. Nisan 2013'te Cine 5'te Avni Özgürel'e konuk olduğu programda Milliyet'ten gönderilmesinde Başbakan'ın rolünü yorumlamıştı. Cemal gazeteciler.com'a yaptığı açıklamada sözkonusu televizyon programında "Başbakan'ın patrona isim vererek Hasan Cemal'i doğrudan doğruya kapıya koyun' dediğini sanmıyorum" dediğini hatırlattı ve sürecin perde arkasını anlattı.

AKP'YE YAKIN MEDYA O SÖZLERİMİ CIMBIZLADI

Cemal, "Avni Özgürel'in sorusuna karşılık Başbakan'ın adımı verdiğini sanmıyorum" şeklinde bir yanıt verdiğini ancak kovulmasının arkasında Başbakan'ın gazete patronajına gösterdiği tepkilerin olduğunu vurguladı.

screen-shot-2014-02-14-at-3.28.10-pm.pngCemal, Avni Özgürel'in programındaki sözlerinin AKP'ye yakın medya tarafından cımbızlanarak köpürtüldüğünü söylerken "Başbakan'ı işin dışında tutan bir açıklama yaptığım havası oluşturulmak istendi" dedi.

Sözkonusu programda Başbakan'ın belki isim düzeyinde kov dememiş olabileceğini ama baskı kurarak patronajı bu karara ittiğini anlattığını vurgulayan Cemal bu anlamda ortada bir çelişki olmadığını söyledi.

BAŞBAKAN PATRONU ARAYIP AĞLATACAK KADAR KIZMIŞTI!

Milliyet'ten gönderildiği sürecin perde arkasında Başbakan'ın Demirören ailesi üzerinde kurduğu baskının belirleyici olduğunu vurgulayan Hasan Cemal "patronu telefondan arayıp ağlatacak kadar kızmış" dedi.

erdoğan-demirören-bombalari.jpgERDOĞAN DEMİRÖREN MEĞER NELER YAPMIŞ
Dudaklarınız uçuklayacak. Milliyet ve Vatan'ın sahibi Demirören, Erdoğan'ı arayıp "Sizi çok üzdük Milliyet'i kime satayım' diye sormuş. Aldığı yanıt ise bomba TIKLA OKU




BAŞDANIŞMAN'DAN PATRONA HASAN CEMAL TELEFONU


"Kimin kovdurduğu belli değil mi?" diye soran Cemal, Başbakan'ın Başdanışman'ı Yalçın Akdoğan üzerinden de patronaja baskı yapıldığını söyledi. Akdoğan'ın Demirören'e "senin yazarın neler yazıyor böyle" diye tepki gösterdiğini söyleyen Cemal aynı gün Başbakan tarafından mitingte kürsüden hedef alındığını hatırlattı.

"BATSIN SENİN GAZETECİLİĞİN" ÇIKIŞI KIRILMA NOKTASI OLDU

Usta gazeteci "Başbakan benim yazımdan benim cümlelerimden alıntı yaptıktan sonra batsın senin gazeteciliğin demişti meydanda. Sizin değil senin gazeteciliğin diyerek beni hedef almıştı" dediğini vurguladı. İmralı zabıtlarının haber olarak yayınlanması sürecinde "gazeteciler gazetecilik siyasetçiler de siyaset yapsın" dediği yazısının iktidar kanadında çok sert bir tepki gördüğünü söyleyen Cemal patronajın direncinin bu noktada kırıldığını söyledi.

DERYA SAZAK'A "KOV ARTIK" TALİMATI

İmralı zabıtları kriziyle hem telefon görüşmeleri hem de meydanlarda açıktan hedef haline geldiğini kaydeden Hasan Cemal, bu süreçten sonra patronajın dönemin yayın yönetmeni Derya Sazak'a "artık taşıyamıyorum kov bu adamı" dediğini söyledi.

DERYA SAZAK KARARI BENDEN BİR SÜRE GİZLEDİ

"Derya Sazak bir hafta kadar benden gizledi patronun kararını. Bir süre tatile çıkmamı istedi. Ancak ben böylesi bir durumu idare edemeyeceğini ve yazımı yayınlaması ya da yapması gereken neyse yapmasını istedim" diyen Hasan Cemal Derya Sazak'ın Milliyet sürecini anlatan kitabında benzer tanıklıkların olduğunu vurguladı.