BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  POLİTİKA

Başbakan lahana turşusu yiyor

Kılıçdaroğlu aldı sazı eline... Başbakanı eleştirdi. Hem perhizden hem turşudan vazgeçmiyor dedi. Kılıçdaroğlu İnternethaber'e konuştu;

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilginç bir eleştiri geldi. Kılıçdaroğlu, "başbakan perhiz yapıyor ama lahana turşusunu yemeyi ihmal etmiyor" dedi. Kılıçdaroğlu açılım tartışmalarına, "Başbakanı ve AKP'lileri anlamıyorum. Bir yandan bize 'önerilerinizi açıklayın' diye çağrı yapıyorlar. Diğer yandan kendileri önerilerini söylemiyorlar. Dahası bunu 'halktan gizli olarak Meclis Genel Kurulu'ndan konuşalım' diye ısrar ediyorlar. Bu ne perhin bu ne lahana turşusu. Hem perhizden vazgeçmiyor hem lahana turşusundan..." dedi.

RAPORLARIMIZ VAR

Kılıçdaroğlu, kendilerinin demokratik açılım ile ilgili somut önerileri ve raporları olduğunu ve bunu açıkladıklarını yineledi ve "Ancak basın başbakanın dediğini yazmaktan bizim kapı gibi raporlarımızı görmüyor, göremiyor. Ama başbakan ve AKP yöneticileri biliyor, önerilerimizi" dedi.

Kılıçdaroğlu, buna rağmen kendilerin sık sık 'önerilerinizi açıklayın' şeklinde baskı olduğunu hükümetin ve AKP'nin ise açılım sözde açılım yapmasına karşın hala tek bir somut öneride bulunmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu İNTERNETHABER'e şunları söyledi:

HALK İÇİN AMA HALKTAN GİZLİ

"Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Anlaşılmaz bir tutumları var. Önce Kürt Açılımı, diye çıktılar ortaya. Sonra Demokratik Açılım demeye başladılar. Şimdi de Milli Birlik Açılımı adını taktılar. Anlamak mümkün değil. hangi demokratik ülkede böyle bir şey olabilir? Hangi demokratik ülkede demokratik açılım halktan gizli yapılır? Gizli oturumda demokratik açılım konuşulur? Halka demokrasi getirmek için yasa değişikliği, Anayasa değişikliği yapacaksınız ama bunu halktan gizli yapacaksınız.ne yapacağınızı halk duymasın diye gizli oturum yapacaksınız? Buna ancak bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, diye sorulur..."

GİZLİ GÜNDEMLERİ VAR

Başbakan Erdoğan'ın; halktan gizli böyle bir açılım yapıldığına ilişkin başka bir ülkeden örnek verebilirse; sözlerini geri almaya hazır olduğunu da kaydeden Kılıçdaroğlu, "Gizli yapıyorlar, isim değiştiriyorlar, önerilerini açıklamaktan kaçıyorlar... Çünkü samimi değiller. Çünkü gizli gündemleri var. Çünkü başkalarının taktiğiyle Türkiye'yi yönetiyorlar..." suçlamasında da bulundu.