BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

İstanbul felaketinde acı bilanço

Türkiye, eşine rastlanmayan bir felaket yaşıyor. Mevsim değişikliği felaket yağışlarını da beraberinde getirdi.

Abone ol

İstanbul'un Terkos, Kamiloba, Çanta, İkitelli gibi bazı bölgelerine son 3 günde Eylül ayı ortalamalarının 2-4 katını aşan yağış düştü. Marmara'da yağışlar nedeniyle sadece iki günde 31 kişi yaşamını yitirdi.

Pazar günü yapılan sel alarmına rağmen dün Silivri'yi vuran yağmur bugün etkisini İstanbul'da gösterdi. Trakya'da 7 cana mal olan sel, şu ana kadar İstanbul'da 31 kişinin ölümüne neden oldu. 9 kişi ise kayıp....

VALİ GÜLER AÇIKLADI

İstanbul Valisi Muammer akşam saatlerinde yaptığı açıklamalar ile herkesi şaşırttı. Güler hayatını kaybeden 7 kadının büyük bir hatanın kurbanı olduğunu ancak onların dışında kimsenin aracının başında hayatını kaybetmediğini söyledi.

Mahsur kalan herkes kurtarıldığını söyleyen Güler, "Kurumlar arası örnek bir işbirliği yaşadık. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu iş makinesi kapasitesi olmasaydı büyük çaplı müdahaleler yapılamazdı." açıklamasında bulundu.

TUSUNAMİYİ ARATMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, son yılların en büyük miktarda yağışını alan kentte, Eylül ayı yağış ortalaması 45 kilogramken, İkitelli bölgesine 1 saatte 90 kilogram yağış düştü.

İŞTE BÖLGE BÖLGE
YAĞIŞ MİKTARI...

[PAGE]

MEVSİMLER DEĞİŞTİ

Bazı yerlere düşen ve Eylül ayı ortalamalarının 2 ila 4 katını aşan toplam yağış miktarları şöyle;

İstasyon Adı Toplam yağış (kilogram)
----------------. ----------------------

Terkos 227.2
Kamiloba 201.2
Çanta 117
İkitelli 227.6
Büyükada 35
Hadımköy 167.2
Çatalca 240
Florya 112
Kartal 29.2
Sarıyer 128.4
Kumköy-Kilyos 140.8
Silivri 131

Öte yandan, sel baskınlarının yaşandığı bölgelere müdahale eden İtfaiye, Zabıta, Yol Bakım, İSKİ, İBB Arama Kurtarma Birliği ekipleri tarafından mahsur kalan 1282 vatandaş kurtarıldı.

Zarar gören bölgelerde ekiplerin kurtarma, tahliye ve temizlik çalışmaları devam ederken, Çatalca merkezde 2 okula da yaklaşık 200 vatandaş toplandı.