BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA

Başbakan, Halisdemir'in kabrini ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım Niğde'de miting düzenlerken çok önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, referanduma 19 gün kala mitinglere devam ederken Niğde ziyaretinde de gündeme ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Yıldırım ayrıca Niğde Ankara otoyolunun yapılacağı müjddesini de verirken "Hayal kurarsan, projeyi yaparsan, inanırsan hayalleri gerçeğe dönüştürürsün" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak, FETÖ darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti. Daha sonra da meydanda halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım'ın Niğde mitingindeki konuşmasında öne çıkan detaylar:

''Bu sistemle Başbakanlık gidiyor diyorlar. Memleket için feda olsun...

CHP, HDP koro halinde hayır diyor. Neye hayır dediklerini bile bilmiyorlar. 18 maddeyi otursa sakin bir şekilde okusa, Kılıçdaroğlu senden benden önce gider 'evet' der. Milletin karşısına geçiyor yalan yanlış anlatıyor. Madem sen bilmiyorsun yanındakiler anlatsın...''

''BU MİLLETE TEHDİT SÖKMEZ''

Yıldırım buradaki konuşmasında, "Millet inanmıyor Sayın Kılıçdaroğlu, komik duruma düşüyorsun, yalanlarınla gülünç duruma düşüyorsun. Bir zahmet bırak da bu yalanları, 18 maddelik değişikliği oku, oku. Allah akıl, fikir vermiş. Her gün sallıyor, her gün yeni bir şey. Vitesi boşa atmış ha babam gidiyor. Milletin zihnini ne kadar bulandırırsa bulandırsın, hiç faydası yok. Bu millete dayatma sökmez, bu millete tehdit sökmez. Yalan yanlış söyleyerek milleti korkutamazsın." ifadelerini kullandı.

OTOYOL MÜJDESİ

"Niğde ile Ankara arasına otoyol yapıyoruz" müjdesini veren Yıldırım, "Hayal kurarsan, projeyi yaparsan, inanırsan hayalleri gerçeğe dönüştürürsün" dedi.

'Hayır' diye ortalıkta dolaşanlar, köprüye, havalimanına, tünellere de 'hayır' dediler, bunlardan hayır gelmez" diyen Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının satır başları şöyle: Bu sistemle başbakanlık gidiyor diyorlar. memleket için feda olsun.

Güçlü iktidara, devamlı istikrara ihtiyaç var. Yeni sistemle sürekli güçlü hükümetler dönemini başlatıyoruz. Güvenoyunu artık Türkiye verecek. 5 yıl boyunca bu hükümet görev yapacak.

DÜNYAYI KISKANDIRAN İŞLER YAPILDI

Millet seçimle meşgul edilmeyecek, çatışma ortadan kalkacak, bu sistemde başbakanlık gidiyor diyorlar, memleket için feda olsun, hepimiz faniyiz. Merhum Menderes döneminde çok güçlü bir hükümet vardı, Merhum Özal döneminde de hükümet güçlüydü, büyük projeler yapıldı. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan geldi ve dünyayı kıskandıran işler yapıldı. Türkiye büyüdü, gelişti ve bir Türkiye, 3 Türkiye oldu.