BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'da cezaevinde çıkan yangınla ilgili soruları cevapladı...

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika seyahati öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şanlıurfa'daki yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, 13 vatandaşın hayatını kaybettiğini doğrularken "Adalet Bakanımdan konuyu ayrıca araştırmasını isteyeceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları sadece yangın ile ilgili değildi.... 

NE ZAMAN GELMEK İSTERSE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Başbakan Erdoğan'a Fethullah Gülen'e verdiği mesaj soruldu: "İlk defa kullandığım bir ifade değil, ne zaman gelmek isterlerse üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi

"Yaptığımız konuşmada ben o ifadeyi kullandım. Bu, benim ilk defa kullandığım ifade değil. Daha önce de farklı zamanlarda Amerika'ya giden ortak dost ve arkadaşlarımıza da bunu söyledik. 'Ne zaman gelmek isterlerse biz üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız' dedik, 'Gurbette yaşamasını doğru bulmayız' dedik. Ama her türlü takdir kendilerine aittir. Bunu söyledik. Türkçe Olimpiyatları öncesinde de yine öyle bir beklentinin olduğunu bildiğim için, ben bu finale gelen tüm gönüldaşlarla paylaşayım istedim. Dışarıda da bazı dedikodular oluyor, fitne oluyor, 'Acaba gelmek istiyor da burada olumsuz bir yaklaşım mı var' gibi, bunu ortadan kaldırmak istedik. Yasal bir mani de söz konusu değil. Hiçbir yasal mani olmadıktan sonra Hocaefendi'nin böyle bir sıkıntısı da yok. Öyleyse 'Bu hasret niye, bu gurbet niye' diye ifade edelim dedik. Ama takdir kendilerinin. Yaptıkları açıklamaya göre şimdilik böyle bir şey düşünmüyorlar. Allah sağlık, sıhhat versin"

2014 OLSUN, ÜLKEMİZ İÇİN HAYROLSUN
Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili kararını değerlendirdi

Meksika seyahati öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar üzerine ben yorum yapmayı gereksiz buluyorum. Olay bizim üzerimizde döndürülüyor, buna gerek yok. Şu an Türkiye'nin Cumhurbaşkanı var. 2014 olsun, ülkemiz için hayrolsun. Değerlendirmeleri de o zaman yaparız" dedi.

LEYLA ZANA'NIN AÇIKLAMALARI
Leyla Zana'nın terör sorununu Başbakan Erdoğan'ın çözebileceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, Leyla Zana'nın kendisi ile görüşme talebi olmadığını, ancak görüşmek isterse görüşmekten kaçınmayacağını bildirdi. Zana'nın açıklamalarını uzun yılların getirdiği bir muhasebenin sonucu olarak gördüğünü vurgulayan Erdoğan, BDP'nin ise bu konuda samimi olmadığını savundu. BDP'li milletvekillerinin kuliste başka, genel kurulda başka davrandıklarını belirten Erdoğan, asker ve polisin silah bırakması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını sözlerine ekledi.

ARINÇ'IN ÖCALAN'A EV HAPSİ AÇIKLAMASI ŞAHSİ GÖRÜŞÜDÜR 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Öcalan’a ev hapsi konuşulabilir” sözlerini de soruldu Başbakan Erdoğan'a.

Başbakan Arınç'ın Öcalan'a ev hapsi açıklamasının şahsi görüşü olduğunu söyledi!