BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.436,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Erdoğan'dan tuzluk göndermesi

Başbakan Erdoğan İstanbul'da tapu dağıtım törenine katıldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan İstanbul'da Beyoğlu Beediyesi Okmeydanı Projesi tapu dağıtım törenine katıldı.  Erdoğan açılış konuşmasında 17 Aralık Operasyonu ile ilintili çarpıcı ifadeler kullandı.

"AK PARTİ'YE DE BAZI TUZLUKLAR SIZMIŞ"

"Bir yerlerde tuzaklar kurulmaş, planlar kurulmuş, 17 Aralık'ta da düğmeye basılmış." diyen Erdoğan, "İşte bu kirli planlar bu günlerde ortaya çıktı ve çıkıyor." diyen Erdoğan, Önce yargı eliyle hükümetin yıpratılacağını, ardından da milletvekillerinin istifa ettirileceğini belirtti ve istifa eden AK Partili vekiller için "Milletin oyuyla Ak Parti çatısı altında yer alanlar, meğer bir yerlerden gelen elmirlerle istifa ettirilmişler. Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış." diye konuştu. Konuşmasında "Bu yapılan düpedüz ihanettir." diyen Erdoğan, "Bu yapılan AK Parti'ye ihanettir. Bu yapılan AK Partiye ihanettir ve en çok da millete ihanettir." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Okmeydanı’nda yapılacak çalışmaların incelediğimiz filmlerde neler yapılacağını gördük. Dünya içinde bir çekim gücü olacaktır. 50 yıldır süren bir bekleyişin bir sonu olacaktır. Tapularını bekleyenler tapularına kavuşuyor Burada benim doğu büyüdüğüm Kaptanpaşa Mahallesi var. Bir değişim dönüşüm yaşanacak inşallah.

Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşümü sizlerin hayır duasıyla tamamlayacağız. Sağlıksız yaşam ve görüntüden tamamen kurtarmış olacağız. Muhtarlarla, vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sebebiyle teşekkür ediyorum. Okmeydanı’nda yaşayan vatandaşlarımız kentsel dönüşüme destek veriyor. Bu desteğin 30 Mart’ta sandığa yansıyacağından da hiç şüphe duymuyorum. Sinan Erdem spor salonunda adaylarımızı açıkladık, kamuoyuna tanıttık. İstanbul’a hizmet o hizmetkar onurdur, gururdur demiştim. İstanbul şehirlerin annesi bir şehirdir. İstanbul’a hizmet etmek ancak İstanbul’u bilmekle olur. Herkes İstanbul’a hizmetkar olamaz, bu bahtiyarlığa erişemez.

'TUZAKLAR KURULMUŞ, 17 ARALIK'TA DÜĞMEYE BASILMIŞ'

Nasıl bir darbe gerçekleştirmek istediklerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu seçime çok farklı bir zeminde giriyoruz 17 Aralık operasyonuna biz darbe dediğimizde birileri bunun ciddiyetini anlamıyor, ama tuzaklar ortaya çıktıkça meselenin ciddiyeti görülüyor Biz yerlerde gizli kapaklı toplantılar yapılmış, tuzaklar kurulmuş ve 17 Aralık tarihinde düğmeye basılmış Neymiş bu planlar? Hükümete yargı müdahalesi yapılacak, vekiller istifa ettirilecek. Sosyal medyadan okuyorsunuz Kim hangi işlerle uğraşıyor? Bu kirlik planlar ortaya çıkıyor. Bazı tuzluklar partiye sızmış

'VAİZ LOBİSİ'

Vaiz lobilerinden emir alanlar ihanet içerisindedir. Türkiye'de hükümetleri uluslararası çetelerin maşası olmuş çeteleri yıkamaz. Bunların başka hesapları da vardı. Aynı anda Türkiye ekonomisini bozmak istediler. Gazete, televizyon haberiyle Türkiye'yi hedef aldılar. Müteahhitler paralarını alamıyorlar diyorlar. Yalan söylemesinler. Bu ay içerisinde 2 katrilyon ödeme yapmak süretiyle tüm alacaklarını sıfırlamış oluyoruz. Daha dün MEB ve Maliye bakanımla oturduk konuştuk. Yeni dönüşümde, bir defa okullaşma noktasında diyelim ki bir özel okulun, bir dersliğinde 15 öğrenci var. Biz bu 15 eksiği tamamlamak süretiyle özel okullarda biz göndereceğiz. Bütün alt yapı hazırlıklarımız bitti.

NE ANANAS NE TESBİH

Şifre ne, şifre "ananas". Şifre ne, şifre tesbih. Kimlerin kimlerle iş tuttuğunu görüyor musunuz? Vatandaşımın ekmeğine göz dikiliyor. Bu defa sert kayaya çarptılar. Türkiye ekonomosi 2001'deki ekonomi değil. Türkiye ekonomisi, 3-5 kompolcunun, haberiyle sarsılmayacak.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Güney'deki sevdikleri ülkenin maşalığını yapmakta tereddüt etmediler. Bunlar Mavi Marmara'dan neden rahatsız oldular. Kimlerk şehit edildi. O gemiyle Gazze'ye ne götürüldü? Ellerinde silah olmayan, 9 kardeşimizi şehit ettiler. Bütün bunlar ortadayken neden rahatsız? Şimdi de bizdten rahatsız. Şimdi MİT'ten rahatsızlar?

İRAN ZİYARETİ

Asırlardır 30 milyar ticaret hacmimiz olan İran'dan neden rahatsız? Ali Hamaney ile olan fotoğrafımızdan rahatsızlar. Rehber Ali Hamaney ile görüşmüşüm. Neden rahatsız oldunuz? Bunlar Halk Bank'tan neden rahatsız? Niçin? Bu soruları kendinize sorun? Güney'deki sevdikleri ülke var ya, öyle odaklara çalıştıkları için rahatsız. Ajan, casus, Haşhaşi deyinci rahatsız oluyorlar.

ŞANTAJ KASETLERİ

17 Aralık'ın bir amacı da siyasetti. Kaset komplosu yaparak, bir başkasını göreve getirdiler. Şantaj kasetleri hazırlanırken, her zamanki gibi bu darbe girişimine payandarlık yapıyorlar.  CHP büyük şehirlerde kendi içinden aday çıkaramıyor. Yolsuzluktan attığını aday yapıyor, başka partilerden devşirdiğini aday yapıyor. 30 Mart'ta 100 milyon kapasiteli hava limanına sahip çıkacaksınız. Kanal İstanbul'a, 3. köprüye sahip çıkacaksınız. İstanbul-İzmir arasını 3 saate indiriyoruz. En önemlisi 30 Mart'ta istiklal mücadelesini vereceksiniz. Ananaslar, tesbihler, tuzluk hepsi devrilecek. Milli irade hırsızlığına müsade etmeyeceğiz. Belediye meclis üyelerinin tesbitine geldi. Ehliyat, liyakat, tabii ki istiyoruz.