BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.382,37
HABER /  DÜNYA

İngiliz basınından Hollande'yi terleten sorular

Fransızların Hollande'ye özel hayatıyla ilgili soramadığı soruları İngilizler sordu. Cumhurbaşkanı soruları yanıtsız bırakmayı tercih etti.

Abone ol

İNGİLTERE'deki Brize Norton hava üssünde başbakan David Cameron ile bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande İngiliz gazetecilerin özel hayatı ile ilgili soruları karşısında zor durumda kaldı.

Fransız basınını Hollande’ın First Lady Valerie Trierweiler’i oyuncu Julie Gayet ile aldattığının ortaya çıkmasının ardından “Cumhurbaşkanına zor sorular sormamakla” suçlayan İngiliz gazeteciler, Hollande’ı “Yaptıklarınla ülkeni komik duruma düşürdüğüne inanıyor musun?”, “Gayet ile ilişkin hâlâ devam ediyor mu?” ve “Sevgilinin de burada seninle olmasını ister miydin” gibi sorularla terletti.

Hollande yüzünü buruşturarak, “soruları cevaplamayacağını” söylerken, Fransız Sosyalist Parti’den Axelle Lemaire İngiliz basınının Fransa Cumhurbaşkanı’na sorduğu soruları resmi olarak kınadı.

Lemaire başbakana özel hayatı ile ilgili sorulan soruların basın özgürlüğü ile alakası olmadığını belirtirken, “Closer Cambridge Düşesi’nin üstsüz fotoğraflarını yayınladığında İngiliz basını bunun büyük bir skandal ve özel hayata yapılmış bir saldırı olduğunu söylemişti. Şimdiki tavırları tam bir iki yüzlülük” dedi.

Cameron, Hollande’ı zor durumda bırakmamak adına daha önceki yılların aksine bu seneki İngiltere-Fransa zirvesine eşi Samentha Cameron’u getirmedi.
 

ZİRVE YİNE DE GERGİN GEÇTİ

Hollande’ın özel hayatı ile ilgili soruların damgasını vurduğu zirve siyasi açından da gergin geçti.

Hollande, Cameron ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında İngiltere’nin AB üyeliğini referanduma götürmesinin, “aciliyeti olmadığını” ve İngiliz hükümetine bu konuda destek vermeyi düşünmediğini söyledi.

bc403ea75fe47b044a0f6a70670060ce.jpg