BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan Gülen'e sülük benzetmesi

Gülen ve Hizmet hareketi için yine çok sert sözler kullanan Başbakan Erdoğan, İstanbul mitinginde de Gülen için "Sülük" benzetmesini yaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, partisinin İstanbul'da düzenlediği mitingde toplanan 1 milyondan fazla kişiye hitap etti. Başbakan'ın konuşmasının hedefinde bir süredir sert sözlere eleştirdiği Fethullah Gülen ve Cemaat de vardı.

Gülen ve Hizmet hareketi için yine çok sert sözler kullanan Başbakan Erdoğan, bu kez de Gülen için "Sülük" benzetmesini yaptı.

İşte Gülen ve cemaat için söylediği o sözlerden çarpıcı bir bölüm:

"Biz bu milletin dertlisiyiz. İstanbul'daki elitler Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan seçileceğini tahmin etmiyorlardı.

30 Martta sadece bunlara değil, telefon dinleyenlere de hesap soracağız. Bunların dershanelerine giden yavrularınızı alın. Bunlar bizi yıllarca sömürdüler. Sülük gibi sömürdüler. Sülük faziletli. Bunlar bizi sadaka dediler yediler, kurbanlık dediler yediler. Adak dediler yediler. Benim sevgili peygamberimi televizyon kanalında kamyonete bindirdiler. Senaryosunu da o onaylıyor biliyor musunuz? Hoca mısın senarist misin?

Cebrail gelse parti kursa oy vermem diyor. Bizde teşbit hata kabuletmez diye bir laf var. Bunların yaptığı benzetme rezalet. İyi niyetimizin kurbanı olduk. Şu başörtülü kızların üniversiteye giderken başlarını açmaları noktasında fetva verdi beyefendi. Neden? Çünkü 28 şubatçı generaller onu istedi. Akşam başka, sabah başka. 5 ay önce dua ediyor, 5 ay sonra beddua ediyor. Müslüman müslümana beddua eder mi? Biz rahmet peygamberinin varisiyiz. Biz gazapla değil rahmetle emredildik.

İmam Hatipleri kapatanlar belli, üniversiteye başörtülü kızları göndermeyenler belli? Kalktı mı? Rahatlıkla imama hatibe gidiyorlar mı 12 yıllık zorunlu eğitimle? Katsayı kalktı mı? İstediği üniversiteye gidiyor mu? Devlet dairesinde de çalışabilyor mu? Ey Pensilvanya daha ne istiyordun. Ne istediniz de alamadık. Okullar kurdunuz, dershaneler kurdunuz. Dünyadaki okullarınızda sizi refere eden biz olmadık mı?

Kişi sevdikleri ile haşrolunacaktır unutmayın. Pensilvanya sen Bahçeli ile Kılıçdaroğlu ile haşrolacaksın. Biz ise buradaki milletimizle haşrolacağız. Biz vatan bayrak millet yolundayız. Samimiyetle devam ettiriyoruz."