BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğan'a cemaat sorusu!

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Yargı ve Emniyet kurumunun, cemaatçi yapılanmalarla anılması, bu kurumların güvenilirliğini etkilediğine göre, güveni yeniden sağlayacak adımların atılmasını sağlayacak mısınız? Yargı ve Emniyet teşkilatının tarafsızlığı ve güvenilirliğini zedeleyen atama politikalarınızı gözden geçirecek misiniz" diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

ATAMALARA DİKKAT ÇEKTİ

Son dönemde yargıda ve Emniyet teşkilatında cemaatçi yapılanmadan söz edildiğini, üst düzey atamalarda cemaatlerin etkili olduğunun öne sürülmekte olduğuna işaret eden Acar, "Ayrıca gündem yaratan birçok olayla ilgili hükümet ile cemaat arasında çekişme yaşandığı gibi yorumlar yapılmaktadır. Tüm yorum ve tartışmalara karşın, hükümet kanadından, atama işlemleri ile tartışmalı konularda cemaatin etkisini reddeden bir açıklamanın da yapılmadığı gözlenmektedir" dedi.

BU SORULARA YANIT İSTEDİ!

Acar, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Bürokrasideki atamalar ile yargı ve polisin bir dizi işleminin ardından gündeme gelen cemaat etkisine ilişkin yorumlar karşısında, hiçbir resmi yanıt verilmemesinin ya da açıklama yapılmamasının gerekçesi nedir? Cemaat etkisine ilişkin yorum ve iddialar size ulaşmamakta mıdır?

Cemaat etkisine ilişkin yorum ve iddiaların kaynağı konusunda bir inceleme ya da araştırma yaptıracak mısınız? Böyle bir etkinin varlığının ciddi bir kanaat haline gelmesi karşısında, bu etkinin kırılması için bir adım atacak mısınız? Yoksa, bu kanaatin yaygınlaşması tarafınızdan da desteklenen bir durum mudur?

Yargı ve Emniyet kurumunun, cemaatçi yapılanmalarla anılması, bu kurumların güvenilirliğini etkilediğine göre, güveni yeniden sağlayacak adımların atılmasını sağlayacak mısınız? Yargı ve Emniyet teşkilatının tarafsızlığı ve güvenilirliğini zedeleyen atama politikalarınızı gözden geçirecek misiniz? Yolsuzluk haberlerinin hükümeti yıkma girişiminin delili olarak gören anlayışın değişmesi için girişimde bulunacak mısınız? Yargı kararları ve polis operasyonları ile Türkiye'nin açık cezaevine dönüştüğü yorumlarını ortadan kaldıracak bir adım atacak mısınız? Yoksa, bu süreç tarafınızdan olumlu mu bulunmaktadır?

Yolsuzluk haberlerinin hükümeti yıkma girişiminin delili olarak gören anlayışın değişmesi için girişimde bulunacak mısınız? Yargı kararları ve polis operasyonları ile Türkiye'nin açık cezaevine dönüştüğü yorumlarını ortadan kaldıracak bir adım atacak mısınız? Yoksa, bu süreç tarafınızdan olumlu mu bulunmaktadır?"