BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.425,29
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan kopyacıyı açıkladı

Erdoğan bu kez İnternethaber'in de gündeme taşıdığı CHP'nin kampanyasını hedef aldı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan, CHP'nin kopya kampanyasını diline doladı; " o da kopyacı çıktı" diyerek Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'de seçim kaybeden John Kerry'nin propaganda kampanyasını kopyaladığını söyleyen Erdoğan, Kerry'i karga yaptı Kılıçdaroğlu'nun burnunun da...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği, 'Benim adım Kemal' sözünün ABD'de kullanıldığını belirterek, "Yeni öğrendik ki bu da kopyacıymış. ABD'de kullanılmış bu. Onu da oradan kopyalamış. Kılavuzu karga olanın gerisini ben söylemiyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'benim adım Kemal' sözünün ABD'den alıntı olduğunu aktaran Erdoğan, "Ne diyor muhalefet genel başkanı 'Benim adım Kemal' diyor. Siz bugüne kadar böyle bir çek, senet duydunuz mu? Yeni öğrendik ki bu da kopyacıymış meğersem. ABD'de John Kerry'nin propaganda kampanyasında benim adım 'Kerry' diyormuş. Onu da oradan kopyalamış. Kılavuzu karga olanın gerisini ben söylemiyorum. Ama biz hiçbir zaman Türkiye'de yabancı propagandist, bizimle ilgili propagandamızı yapacak ekiplerle çalışmadık. Biz kendi ekibimizle çalıştık, ekibimizi kurduk. Bizim her şeyimiz bu noktada yerli." diye konuştu.

"CHP'NİN KAMPANYASI TEKNİK AÇIDAN ZAYIF"

Ülke TV'ye konuk olan ve her iki kampanyayı İnternethaber'e değerlendiren Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Anık, CHP'nin bu kampanyasının seçmeni iknadan uzak olduğunu iddia etmişti. Halen TV'lerde dönen CHP reklamlarının teknik açıdan zayıf olduğunu söyleyen Anık, siyasal liderler ve partilerin kampanyalarını izlemeye aldıklarını söyleyerek, ilk verilerin CHP açısından iç açıdı olmadığını kaydetti. İşte Anık'ın Erdoğan'ın da gündeme taşıtığı o reklam filmleriyle ilgili sözleri:

"Üzerinden azımsanmayan bir süre geçmesine rağmen ABD’deki her iki reklamda, CHP'nin şu anda TV'lerde ve internet sitelerinde yer alan reklamlardan daha başarılı olduğunu söylemem gerekiyor.  İyi niyetle esinlenme dilebileceğimiz bu benzerlikler, ilk bakışta çok olumsuz bir etken olarak görülebilir. Bana göre CHP’nin kampanyasında daha tramvatik hatalar mevcut. "

CHP, AK PARTİ'Yİ TAKLİT EDİYOR

AK Parti'nin 2002 seçimlerinde yürüttüğü kampanyanın; parti politikaları ve Erdoğan'ın siyaset anlayışına dair çok önemli ipuçları taşıdığını söyleyen Anık, CHP'nin bugün bu politikaları taklit etmeye çalıştığını iddia etti. İşte o ilginç  iddia:

"AK Parti kuruluşunu tamamlayıp seçimlere hazırlandığı süreçte “biz Türkiye’yiz”, “Mevlana kadar Türkiye’yiz”, “Türkiye’deki tüm renkler bizde” tarzında sloganlar kullanmıştı. O dönemde kullanılan bu sloganlarla, toplumun ruhu okşanmış, kulağa hoş gelen söylemlerle adeta büyü yaratılmıştı. Şimdi bu mesajın bir anlamı vardı o zaman. Dikkat edilirse o dönemde Türkiye’de bir kristalleşme dönemi yaşanmıştı, daha çok da laik eksende bir cepheleşme vardı. Arkasından yaşanan 28 Şubat süreci tüm bu belirttiğimiz dönemin tuzu biberi oldu. İşte tam bu süreçte AK Parti, kullandığı bu sloganlarla seçmene bu tür kavramsal kristalleşmeleri hatırlatarak yeni bir travma yaratmak yerine Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm yollarıyla umut olmayı tercih etti. Seçim sonuçları analiz edildiğinde bu stratejinin doğru olduğunu görüyoruz. 

AK Parti bugün yeni bir şeyler söylüyor, CHP ise tam aksine geçmişte başarıya ulaşmış bir strateji yeniden uygulamaya çalışıyor. Açıkçası patenti AK Parti’ye ait bir kampanyanın, CHP yorumu seçmeni cezp etmeyeceğini düşünüyorum. "

İşte benzer reklamların videoları:

VİDEO 1- TIKLAYIN

VİDEO 2- TIKLAYIN