BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu Yunanistan'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan'da konuştu Kıbrıs'ta gerginlik istemediklerini söyledi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iki gün sürecek Yunanistan ziyareti Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas görüşmesiyle başladı. Başbakanlık Binası'nda mevkidaşı Samaras ile de bir araya gelen Davutoğlu, Türkiye ile Yunanistan'ın ortak değerlere sahip olduğunu söyleyerek "İyi ki komşuyuz" diye konuştu.
 
Başbakan  Davutoğlu, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile de bir araya geldi.
Davutoğlu, başkent Atina'da, 2 gün sürecek temaslarına, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas'ı ziyaret ederek başladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN ZİYARETİNDEN KARELER- TIKLA 

Papulyas, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

126.jpg
 
Söz konusu toplantıların, iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağını ifade eden Papulyas “Bu toplantılar iyi komşuluk ilişkilerini daha da ileriye götürecek toplantılardır. Sayın Başbakanım, iki komşu ülkeyiz ve komşu olarak kalacağız. Onun için iyi komşuluk ilişkileri elzemdir” ifadesini kullandı.



"İYİ Kİ KOMŞUYUZ" 

Başbakan Davutoğlu da “Siz her şeyi değiştirirsiniz ama coğrafyayı değiştiremezseniz. İyi ki komşuyuz. Tarihte çok az millet bu kadar ortak özelliğe sahip” karşılığını verdi.
 
Davutoğlu, daha önce Dışişleri Bakanı olarak, Papulyas'ı Türkiye’ye davet ettiğini belirterek, şimdi bu davetini Başbakan olarak yinelemek istediğini kaydetti.

davutog.jpg

"GERİLİM İSTEMİYORUZ"

Davutoğlu, temasları kapsamında Batı Trakya Türkleri temsilcileriyle de görüştü.  Görüşme sonrası Türk basın mensupları için basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Kıbrıs konusundaki sorunları gündeme getirdi. İşte Davutoğlu'nun o sözleri;

"Müzakerelerin çözüm odaklı başlanması açısından sürüyor görüşmelerimiz. Doğalgaz, Kıbrıs halkının tamamına aittir. Bizim hedefimiz görüş ayrılıklarını giderip müzakerelerin tekrar başlamasını sağlamak. Birlikte görüşmek suretiyle her görüşmeye varız. Tek taraflı yaklaşım çözüm getirmez." 

125.20141206000317.jpg