BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu Kürtçe Mevlid dinledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin’de Kürtçe Mevlid programına katıldı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün katıldığı Mardin mitinginin ardından akşam saatlerinde Kasımiye Medresesi'nde düzenlenen Kürtçe Mevlit programına katıldı.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinden bir bölümün okunmasıyla başlandı. Programda ayrıca Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahi ve kasidelerde seslendirildi.

davutoglu-2.jpg 

Programa katılan cemaate teşekkür eden Davutoğlu, Ezan-ı Muhammedi ile Kuran-ı Kerim, güzel Kürtçe ve Türkçe ile Mevlid-i Şerifler okunduğunu, hep birlikte bunları dinleyip Hazreti Muhammed'in muhabbetini gönülden hissettiklerini belirtti.

davutoglu1.20150528030339.jpg 

Başbakan Davutoğlu, "Ne kadar güzel bir meclis ki Ezanı Muhammedi ve Kuran-ı Kerim'in güzel Arapçası ile güzel Türkçe ve Kürtçemizle Mevlid-i Şerifleri burada birlikte ihya ettik, birlikte dinledik, birlikte gönlümüzde Hazreti Muhammed'in muhabbetini bir kez daha en derinden hissettik. Özellikle değişik vilayetlerimizden gelen seydalara ve alimlere hepiniz adına hoşgeldiniz diyorum. Allah bu güzel meclisin bereketini daim etsin ve bu mecliste bir araya gelen müminlere, Müslümanlara, bu ülkenin çocuklarına hep yan yana, omuz omuza, belki farklı dillerde ama aynı iman diliyle gönül diliyle konuşmayı nasip eylesin" dedi.

davutoglu3.20150528030358.jpg