BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Binali Yıldırım FETÖ'cü hainlere meydan okudu

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde binlerce insana hitap ettiği konuşmada FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar devam edeceği mesajını tekrar ve daha sert bir şekilde verdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz'un yıl dönümünde yaptığı konuşmada ''Alçak ve hainleri sevindirmeyeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız'' diyerek mücadelenin kararlılıkla süreceği mesajını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki törende konuştu. Yıldırım sözlerine şehitlerin isimlerini anarak başladı. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar:

"Hepsi şehitlerimizin tamamı vefa ehli olarak kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Acımız büyüktür, hüznümüz dağlar kadardır. Hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarını içimize akıtacak bugün alçakları hainleri sevindirmeyeceğiz. Millet için devlet için bayrak için inanç, namus ve şeref için canlarını seve seve veren şehitler bugün bizden dua bekliyor Fatiha bekliyor.

''15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ''

Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unuttarmayacağız. Dualarımızla onların aziz hatıralarını tekrardan yaşatacağız. 

Şehitlerin ölmediklerine diri olduklarına inandığımız için şehitlerimizin gözlerinin bizim üzerimizde olduğunu düşünüyoruz. Son nefesimize kadar onların bu değerlerini koruyacağız. 

Bu parkta 250 şehidimizi temsilen 250 selvi ve gül ağacı dikildi. Burayı ziyaret edip şehit isimlerini okuyabilecek dileyenler Kur'an okuyup dua edebileceklerdir. 

DARBECİLERE DARBE VURULDU

15 Temmuz'da aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız baş komutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir. Darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak bu toprakları hiçbir hain çiğnemeyecektir. Bize yaşattıkları acıdan hiçbir şey elde edemeyecekler. Bugün oynadıkları tiyatroları bize yaşattıkları acıdan daha büyük acıyla bitecektir. Kendi bataklıklarında kurayacaklar, ellerindeki kanla boğulacaklardır. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık bundan sonra da olmayacağız. 

Şer odaklarına inat direneceğiz. Onlara rağmen kardeşliğimizi, birliğimizi beraberliğimizi daha da yükselteceğiz. Çanakkale'yi geçemeyen ey gafiller Şehitler Köprüsü'ne geçebileceğinizi mi zannettiniz? "

FETÖ sanıklarına Guantanamo modeli! Erdoğan bombayı patlattı

Şehitler Makamı dualarla açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dua şiiri