BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan bilerek ekonomik kriz yaratıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklanan ekonomik verileri değerlendirerek, yüzde 7.4 olarak gerçekleşen enflasyon rakamının hükümetin hedeflerini tutturamadığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Abone ol

2013 enflasyon hedefinin düşük büyüme, nispeten zayıf iç talep ve ertelenen enerji zamlarına rağmen tutmadığını belirten Öztrak, 2014 yılı enflasyonunun ise çift haneli rakamlara ulaşma riski olduğuna işaret etti.

İstanbul merkezli soruşturma ve ardından yaşanan gelişmelere değinen Öztrak, hükümetin iddiaların üstünü vatandaşın dini duygularını istismar ederek, büyük komplo teorileri kurarak ve dedikodu üreterek kapatmaya çalıştığını ileri sürdü.

Öztrak, şunları kaydetti:

BAŞBAKAN BAKANLARIYLA BİRLİKTE EKONOMİK KRİZ YARATMAYA ÇALIŞIYOR 

"17 Aralık sürecini kötü yöneterek ilkin bir hükümet sonra da devlet krizi yaratan Başbakan, şimdi de bakanlarıyla birlikte taammüden ekonomik kriz yaratmaya çalışıyor. Başbakan ve bakanları, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstünü bir ekonomik krizle örtmek ve bunun maliyetini millete fatura etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hükümet rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun müphem iç ve dış güçler tarafından ülkemizin büyümesini ve gelişmesini durdurmak için yapıldığı dedikodusu üretiyor. Türkiye'de bir kriz patlarsa bunun sorumlusu ne yolsuzluk ve rüşvetin üzerine giden yargı, ne de kim olduğu açıklanmayan dış mihraklardır. Bunun tek bir sorumlusu vardır; o da kibir hastalığına yakalanmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır."

ÇÖZÜM BAŞBAKAN VE BAKANLARIN İSTİFASIDIR 

Mevcut ekonomik verilere değinen ve bu verilerin Türkiye'nin giderek daha sıkıntılı günlere doğru gittiğini ortaya koyduğunu ifade eden Öztrak, "Başbakan ve bakanları hem yolsuzluk iddialarının tarafsız bir biçimde soruşturulmasının önünü açma, hem de paralel devlet iddialarının tarafsızca soruşturulmasına imkan sağlama yeteneğini yitirmiştir. Başbakan ve bakanlarının bu süreçte niyetlerinin ekonomiyi yönetmek, sorunları çözmek değil, batırmak olduğu görülmektedir. 2014 için ülke bakımından en büyük risk mevcut başbakan ve hükümettir. Çözüm başbakan ve bakanlarının istifa erdemini göstermelerindedir" diye konuştu.

Öztrak, sürecin çözüme kavuşturulması bakımından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de biran önce göreve davet ettiğini söyledi.

Türkiye'deki rejimin adını demokrasi olarak nitelendirmenin her geçen gün zorlaştığını savunan Öztrak, hükümet ve devlet kademelerinde fetret devri yaşandığını ileri sürdü. Öztrak, "Yargı bağımsızlığı bitmiştir. Bunu söyleyen ben değilim, '138. madde bitmiştir' diyerek Cemil Çiçek bu ifadeyi kullanmıştır. Cemil Çiçek kimdir? Cemil Çiçek, TBMM Başkanı'dır. TBMM Başkanı çıkıp 'yargı bağımsızlığı bitmiştir' diyorsa gerçekten de o ülkede çok şey bitmiştir. Hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ayaklar altındadır" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının yargılandığı bazı davalarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, Öztrak, "Orduya kumpas kuruldu iddiasında bulunan Başbakan'ın başdanışmanı ve milletvekili olan bir zat. Bu kişinin ağzından çıkan bu ifadelerin, önemsenmesi gerekiyor. Sanıyorum Genelkurmay Başkanlığı da bu ifade üzerine, bu ifadeyi ciddiye alıyor ve 'gereğini yapın' diye bir talepte bulunuyor. Göreceğiz bakalım ne olacak?" yanıtını verdi.