BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başarılı öğrenciler GAP’ı gezdi

Sultangazi’deki ilköğretim okulları birincileri, Sultangazi Belediyesi tarafından GAP gezisiyle ödüllendirildi.

Abone ol

Başarılı öğrenciler, öğretmenleri ve belediye görevlileri eşliğinde 4 gün boyunca bölgeyi gezdiler.

Yıl boyunca her hafta bir okulu ziyaret ederek eğitime tam destek veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit, Altunay, başarıyı ödüllendirme çerçevesinde ilköğretim okulları birincilerini GAP gezisine, lise birincilerini ise Bosna Hersek gezisine göndereceğini söyledi. Bu kapsamda ilköğretim okulları birincileri, Sultangazi Belediyesi önünden otobüse bindirilerek, bölgeye uğurlandı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile Sultangazi AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım’ın da bir bölümüne iştirak ettiği gezi çerçevesinde öğrenciler 4 gün boyunca Nevşehir, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep’in tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek, gönüllerince dinlendiler.

ADIM ADIM GAP TURU

Gezi kapsamında öğrenciler Tuz Gölü, Peribacaları, Balıklı Göl, Ulu Cami, Şanlıurfa Kalesi, Harran Bölgesi, Hasankeyf, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi, Gaziantep kalesi ve Çarşısı’nı gezdiler.

GAP gezisinin bir bölümüne katılarak öğrencilerin sevincini paylaşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitime destek amacıyla yapılan çalışmaların bir basamağı olan gezinin öğrencilerin moral depolamalarını sağlayacağını söyledi. Gezi ile şampiyonların yılın yorgunluğunu atacağını ifade eden Başkan Altunay, “Öğrencilerimiz, sahip olduğumuz tarihi ve turistik yerleri kitaplarında görebiliyorlar. Ancak bu tür etkinliklerle bizzat gezerek görme, inceleme fırsatı buluyorlar. Bu da öğrenmenin en etkili yollarından birisi. Tabi gönlümüz daha çok öğrencimizin buraları görmesinden yana. Ancak imkanlar ölçüsünde başarılı öğrencilerimiz için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Öğrenciler de başarılarının ödüllendirilmesinin kendileri için iyi bir teşvik olduğunu söylediler. Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı okul ziyaretlerinde de gördüklerini ifade eden öğrenciler, “Başkanımız bize böyle bir ödül vereceğini o zaman söylemişti. Şimdi de bizlere böyle bir imkan verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dediler.